12 aprilie 2024
Chisinau
Social

Un sfert din angajaţii FISC-ului au fost remaniaţi

Loading
Social Un sfert din angajaţii FISC-ului au fost remaniaţi
Un sfert din angajaţii FISC-ului au fost remaniaţi
serviciul-fiscal

Foto: moldova-suverana.md

Remanieri importante au avut loc la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat. Timp de câteva zile, au fost înlocuiţi 45 de funcţionari fiscali.

 

Prin rotaţie, mai mulţi angajaţi au fost delegaţi să-şi conti­nue activitatea în alte structuri ale Servi­ciului Fiscal de Stat, iar în locul lor au fost selectate persoane, inclusiv din teritoriu, care au demonstrat o bună pregătire şi ca­pacităţi de administrare fiscală eficientă, a anunţat directorul instituţiei, Ion Prisă­caru, la un briefing de presă.

 

Vor o administrare fiscală eficientă

 

Modificările operate au vizat circa un sfert din angajaţii Fiscului. „De exemplu, în Direcţia antifraudă a fost înlocuit 70% din personalul antrenat, fiind operate modificări de personal în toate celelalte direcţii şi secţii”, a spus Ion Prisăcaru. Acţiuni similare au fost întreprinse şi la Inspectoratul Fiscal de Stat pe municipiul Chişinău. O atenţie aparte a fost acorda­tă fortificării unor structuri teritoriale ale administraţiei fiscale, care reprezintă ris­curi sporite de evaziune fiscală, precum în Drochia, Dubăsari sau Bălţi.

Conducerea Serviciului Fiscal de Stat îşi propune să promoveze politici care să asigure o administrare fiscală modernă şi eficientă, capabilă să ofere servicii şi asis­tenţă bazată pe tehnologii informaţionale performante, constituită pe respectul şi încrederea contribuabililor, a mai decla­rat Ion Prisăcaru. Remanierile la FISC au început după ce mai mulţi angajaţi au fost reţinuţi pentru luare de mită, fiind vorba de sume exorbitante.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand