27 ianuarie 2021
Chisinau

Termeni și condiții

VOCEA.MD (în continuare și „Site”) este proprietatea PUBLICAȚIEI PERIODICE SĂPTĂMÂNALUL „VOCEA POPORULUI” (Republica Moldova, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, 129, et. IV)

 

TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE

Acest document stabilește termenii și condițiile în care puteți utiliza site-ul VOCEA.MD.

Accesarea și folosirea acestui site implică acceptarea de către dumneavoastră a termenilor și condițiilor de mai jos. Pentru utilizarea în cele mai bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a tuturor termenilor și condițiilor.

 

ACCES

Scopul permis pentru utilizarea acestui site este obținerea de informații din ediția on-line a ziarului „VOCEA POPORULUI”.

Orice utilizare în alte scopuri decât acesta nu este permisă.

Prin termenul „utilizator” al acestui site se înțelege orice persoană fizică sau juridică care va accesa acest site.

 

DREPTURI DE AUTOR, MARCA ȘI PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Dreptul de copyright pentru informațiile existente pe acest site este deținut de IP PS „VOCEA POPORULUI”. Nici un material de pe acest site nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără permisiunea anterioară explicită, prin acord cu IP PS „VOCEA POPORULUI”.

Conținutul acestui site, textele, grafică, fotografiile, software-ul, logo-urile și orice alte materiale prezente pe site sunt protejate de Legea dreptului de autor (Nr. 139 din  02.07.2010) și sunt proprietatea IP PS „VOCEA POPORULUI”.

Utilizarea parțiala sau integrală a materialelor text/video/foto/audio plasate pe site, al căror deținător de drept este  IP PS „VOCEA POPORULUI”, este permisă numai cu condiţia hyperlink-ului direct şi deschis pentru sistemele de căutare la adresa nemijlocită a materialelor de pe site, cu indicarea numelui autorului materialului respectiv. La reproducerea materialelor nu se admite operarea modificărilor care distorsionează conţinutul materialelor.

Dacă există autorizația de preluare a materialelor, în toate cazurile link-ul la sursa primară va fi activ în următoarea formă: www.vocea.md (<a href=”http://vocea.md/” target=”_blank” title=”Vocea Poporului – ziar național și portal informațional www.vocea.md”> www.vocea.md </a> ).

Link-ul va fi plasat în imediată apropiere de text (fiind asigurată și vizibilitatea link-ului), la sfârșitul ori la începutul citatului sau materialului preluat și nu poate fi mai mic ca dimensiune în raport cu caracterele textului din sursa care l-a preluat. Link-ul trebuie să fie vizibil, nefiind admisă culoarea albă a textului pe un fundal alb, dar și culoarea neagră a textului pe un fundal negru.

Link-ul nu va fi încadrat în tag-ul NOINDEX, nu va conține atributul NOFOLLOW, nu va trece prin redirect. Pagina de site nu trebuie să aibă interdicție de indexare în robots.txt.

În plus, în afară de publicarea linkului, va fi plasat și un text vizibil în care să fie indicat titularul de drepturi al materialului — „Sursa www.vocea.md„, sau „<numele autorului> www.vocea.md

IP PS „VOCEA POPORULUI” își rezervă dreptul de a împiedica prin orice mijloace contactarea și utilizarea acestui site și de a de solicită sancționarea conform legislației în vigoare a persoanelor implicate, dacă există dovadă că scopul este distrugerea sau alterarea site-lui, a conținutului sau securității acestuia sau încercarea de a ataca sau discredita  IP PS „VOCEA POPORULUI” sau partenerii săi, produsele, serviciile și angajații acestora.

Orice eventual litigiu în legătura cu acest site este de competența instanțelor de drept din Republica Moldova.

 

REGULI DE UTILIZARE:

Nu sunt permise:

 • copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau păstrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor și informațiilor existente pe acest site;
 • încercarea de a interveni, prin orice mijloace, în conținutul acestui site, ștergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor și informațiilor publicate, sau încercarea de a acționa în acest scop;
 • încercarea de a scana, sonda sau a testa vulnerabilitatea oricărui sistem din rețeaua site-ului VOCEA.MD sau a rețelei fără autorizație;
 • încercarea de a interveni în funcționarea serverelor de hosting sau în rețeaua ziarului  IP PS „VOCEA POPORULUI” prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin „flooding” sau „Denial Of Services”;
 • folosirea oricăror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale („spamming”) sau pentru orice alt scop în afară de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fără acordul scris al posesorilor acestor adrese.

Violarea oricărei dintre aceste reguli atrage după sine răspunderea civilă sau penală.

 

DISPONIBILITATEA SERVICIULUI

Site-ul VOCEA.MD își rezervă dreptul de a modifica sau de a întrerupe, temporar sau permanent, parțial sau în totalitate, serviciile puse la dispoziție prin intermediul acestui site, cu sau fără o notificare prealabilă.

Site-ul VOCEA.MD nu este răspunzător față de utilizator, orice terță persoană fizică sau juridică sau instituție pentru modificarea, suspendarea sau întreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.

Site-ul VOCEA.MD poate schimbă în orice moment conținutul și condițiile de folosire a site-ului. Noile condiții devin valabile în momentul în care au fost făcute publice prin înscriere în acest site și nu au caracter retroactiv.

 

ABSOLVIREA DE RĂSPUNDERE

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că înțelegeți că sunteți de acord cu următoarele:

 • utilizarea site-ului se face pe propria răspundere.

Site-ul VOCEA.MD nu oferă nici o garanție că:

 • informațiile vor împlini toate cerințele;
 • serviciile vor fi neîntrerupte, la timp, sigure sau fără erori;
 • rezultatele ce se vor putea obține din folosirea informațiilor site-ului vor fi corecte sau de încredere;
 • calitatea oricăror produse, servicii, informații sau altor materiale cumpărate sau obținute de dumneavoastră prin intermediul site-ului, va satisface toate cerințele;
 • orice eroare de program va fi corectată.

 

CONFIDENȚIALITATE ȘI INFORMAȚII PERSONALE

Prin completarea câmpurilor din formularele de înregistrare on-line utilizatorii sunt de acord că datele personale pe care le înregistrează să între în baza de date VOCEA.MD și să primească mesaje cu privire la cu privire la produse și servicii, promoții, concursuri sau orice alte acțiuni editoriale și de marketing desfășurate în viitor de către ziarul „VOCEA POPORULUI” sau partenerii săi agreați.

După completarea formularului de înregistrare, utilizatorul are la dispoziție un cont pentru utilizarea serviciilor. Utilizatorul este în întregime responsabil pentru păstrarea confidențialității asupra parolei asociate accesului la serviciile VOCEA.MD, condiționate de logare.

Utilizatorul este în întregime responsabil de toate informațiile care sunt făcute publice din contul sau. În cazul accesării neautorizate a contului de către terțe persoane,  IP PS „VOCEA POPORULUI” nu își asumă nici o responsabilitate față de consecințele care pot apărea.

La solicitarea explicită a utilizatorului adresată la portal@vocea.md,  IP PS „VOCEA POPORULUI” se obligă să rectifice, actualizeze, blocheze, șteargă și să înceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, în mod gratuit.

IP PS „VOCEA POPORULUI” se obligă să nu facă publică adresa de e-mail a utilizatorilor și să nu o dezvăluie unei terțe părți, dacă această nu se află între partenerii agreați în mod expres, în afară cazului în care acest lucru este necesar pentru a respectă legea și/sau procedurile judiciare.

IP PS „VOCEA POPORULUI” nu răspunde de atacurile având că scop furtul sau vandalismul și care ar putea conduce la dezvăluirea sau compromiterea datelor.

IP PS „VOCEA POPORULUI” nu-și asumă nici un fel de responsabilitate pentru situațiile în care utilizatorul își publică adresa sau orice alte date personale, din proprie inițiativa, într-un mesaj public, pe oricare dintre paginile VOCEA.MD.

Politică site-ului este de a nu acceptă sau de a nu lua în considerație materialele nesolicitate. Dacă utilizatorii site-ului trimit astfel de materiale, VOCEA.MD își rezervă dreptul de a considera aceste materiale neconfidențiale și lipsite de protecția drepturilor personale sau de proprietate.

La înregistrare, utilizatorii au posibilitatea să aleagă numele de utilizator și parolă. Utilizatorii acceptă să nu împrumute niciodată parola unui alt utilizator, pentru propria protecție și pentru validitatea informațiilor transmise. De asemenea, acceptă să nu utilizeze niciodată parola altui membru pentru a posta mesaje.

Pe site-ul VOCEA.MD pot fi prezente reclame și/sau legături către pagini ale unor terțe părți, furnizori de publicitate sau sponsori. Informațiile furnizate unor pagini externe nu se află sub controlul VOCEA.MD și orice publicare a unor date personale pe alte pagini de pe Internet se face pe propriul risc.

 

REGULI ȘI CONDIȚII DE PARTICIPARE COMENTAREA MATERIALELOR

Utilizarea site-ului VOCEA.MD, accesul și logarea la comentarea site-ului presupun implicit acceptarea de către utilizatori a următorilor termeni și condiții, cu toate consecințele care decurg din acceptarea acestora:

 • Este interzisă postarea materialelor abuzive, vulgare, scrise cu ura sau cu resentimente față de un alt membru al site-ului, care să conțină amenințări sau să violeze intimitatea, viață privată a cuiva sau care încalcă legea.
 • Este interzisă postarea materialelor pentru care utilizatorii nu dețin drepturile legale de autor (copyright) sau nu au încuviințarea proprietarului pentru a utiliza materialul.
 • Sunt interzise spamul, invazia de mesaje, reclamă, scrisorile în lanț, schemele piramidale și orice alte solicitări de acest tip.
 • Sunt interzise mesajele cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene și orice linkuri către site-uri cu caracter pornografic
 • Mesajele postate nu sunt monitorizate în fiecare secundă și, în consecință, VOCEA.MD nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul lor.
 • VOCEA.MD nu oferă garanții pentru lipsa de acuratețe, pentru mesajele incomplete, nefolositoare sau pentru orice informații prezentate. Mesajele exprimă punctele de vedere ale autorului, nu punctele de vedere ale redacției.
 • VOCEA.MD își rezervă dreptul de a șterge conținutul discutabil, într-un timp rezonabil, iar dacă se consideră necesar va fi interzis accesul utilizatorului respectiv. Acesta va fi un proces manual, astfel încât nu va fi posibilă ștergerea sau modificarea mesajelor instantaneu.

AVERTISMENT: utilizatorul este singurul responsabil de conținutul mesajelor și își asumă eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate, cu excepția mesajelor trimise direct moderatorului.

 • Utilizatorul trebuie să ia în considerare că, ori de câte ori postează un mesaj, adresa sa de IP este înregistrată pentru cazul în care se va interzice accesul site-ul VOCEA.MD (sau va fi contactat providerul de servicii Internet). Acesta măsură va fi luată numai în cazul constatării unei violări grave a acestei înțelegeri.
 • Administratorii site-ului își rezervă dreptul de a șterge orice mesaj și de a interzice accesul la comentarea materialelor VOCEA.MD oricărui utilizator care nu se supune acestor condiții.

IP PS „VOCEA POPORULUI” își rezervă dreptul de a modifică, revizui, completa aceste reguli în orice moment. Orice modificare va fi făcută publică pe această pagină și va intra efectiv în vigoare din momentul postării ei pe site.

Prin urmare sunteți rugat să revedeți în mod regulat această secțiune pentru a fi la curent cu modificările aduse.

 

Redacția publicației „Vocea poporului”

e-mail: portal@vocea.md

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com