25 iunie 2024
Chisinau
Economie

Pentru construcţia centurii de ocolire a capitalei e nevoie de circa 200 de milioane de euro

Loading
Economie Pentru construcţia centurii de ocolire a capitalei e nevoie de circa 200 de milioane de euro
Pentru construcţia centurii de ocolire a capitalei e nevoie de circa 200 de milioane de euro

 

 

centrura-chisinau

Foto: agora.md

Pentru construcţia centurii de oco­lire a capitalei este nevoie de circa 200 de milioane de euro. O parte dintre aceşti bani vor fi acordaţi de Banca Europeană pentru Inves­tiţii. Autorităţile speră că drumul va fi gata până în anul 2017, infor­mează MOLDPRES.

 

Vasile Botnari, ministru al Transpor­turilor şi Infrastructurii Drumurilor, a declarat recent că centura de ocolire va fi constituită din şase sectoare de drum. Patru dintre acestea există şi urmează a fi reabilitate. Alte două sectoare vor fi con­struite din nou.

Ministerul Transporturilor şi Infras­tructurii Drumurilor (MTID) a identificat două concepte de construcţie a centurii. Potrivit primului, drumul va avea o lun­gime de peste 82 km, dintre care circa 34 km de drum existent urmează a fi moder­nizat, iar alte două trasee de 49 km ur­mează a fi construite. Conform celui de-al doilea concept, lungimea drumului va fi de circa 62 km. MTID a lansat discuţii pu­blice pentru a determina care proiect va fi implementat.

Reconstrucţia primului sector existent va începe în anul 2015. Acesta, ca şi cele­lalte trei sectoare existente, vor avea patru benzi de circulaţie şi nu două, cum este în prezent. Totodată, pe drumul de ocolire vor fi construite circa 15 intersecţii deni­velate. Din cele circa 200 de milioane de euro necesare pentru realizarea proiec­tului, autorităţile dispun de doar circa 52 de milioane. Acestea au fost acordate de BEI şi vor fi utilizare pentru reabilitarea a trei din cele patru sectoare existente ale centurii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand