25 aprilie 2024
Chisinau
Auto

Cum îţi pregăteşti maşina pentru primăvară

Loading
Auto Cum îţi pregăteşti maşina pentru primăvară
Cum îţi pregăteşti maşina pentru primăvară
auto-primavara

Foto: mag-motors.ru

Dacă în sezonul trecut am echipat maşina cu lopată, saci de nisip, raclete şi anvelope de iarnă, acum este mo­mentul să o pregătim pentru primăvară. Uite ce trebuie să fa­cem.

 

Schimbă pneurile de iarnă cu cele de vară

 

Când temperatura de afară trece constant de 7 grade Celsius, este mo­mentul să schimbi cau­ciucurile de iarnă cu cele de vară. Dacă vei circula în continuare cu anvelope de iarnă, aderenţa maşinii va fi mai scăzută, distanţa de frânare va fi mai mare, stabilitatea maşinii va scă­dea, iar pneurile se vor uza foarte tare.

 

Înlocuieşte ştergătoarele

 

Pe timpul iernii ştergă­toarele se pot uza din cau­za temperaturilor scăzute: fie se crapă, fie se rup sau își pierd elasticitatea. Dacă ai probleme de acest gen, este indicat să cumperi un set nou de ştergătoare care să facă faţă ploilor care vor veni.

 

Schimbă uleiul şi filtrul

 

Uleiul şi filtrul de ulei se schimbă la o anumită perioadă sau la un anumit număr de kilometri par­curşi. Dacă pe timpul ier­nii maşina a fost folosită la drumuri lungi şi a parcurs mulţi kilometri, atunci este indicat să schimbi ule­iul şi filtrul. Pentru sezonul cald este recomandat un ulei cu un grad de vâscozi­tate mai ridicat.

 

Verifică plăcuţele de frână

 

În perioada anotimpu­lui rece, plăcuţele de frână se pot uza. Este indicat să mergi cu maşina într-un service auto autorizat, unde se va efectua o verifi­care amănunţită. Dacă este cazul, schimbă plăcuţele de frână cu unele noi.

 

Cumpără lichid de parbriz

 

Lichidul de parbriz pe care l-ai folosit iarna tre­buie înlocuit cu lichid de parbriz pentru sezonul cald. Acesta din urmă are proprietăţi antistatice și antiaburire.

 

Spală bine maşina

 

Recomandat este să apelezi la o spălătorie au­tomată, dotată cu sistem de spălare a şasiului. Acest lucru va ajuta la eliminarea reziduurilor sau a sărurilor care au fost împrăştiate pe şosele în timpul iernii.

Sarea poate accelera procesul de ruginire a ca­roseriei şi poate afecta vopseaua.

 

La ce echipamente putem renunţa?

 

Pentru a face econo­mie la carburant, fă curat în portbagaj şi renunţă la obiectele care nu-ţi sunt folositoare: cutii, sticle, ambalaje, pungi etc.

Pe lângă acestea, trebuie să scoţi din portbagaj sacul cu nisip, lopata, lanţurile antiderapante, racleta şi spray-urile pentru dezgheţ, asta în cazul în care nu le-ai scos deja.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand