25 iunie 2024
Chisinau
Social

Tinerii sindicaliști din comunicații s-au convocat într-o ședință extraordinară

Loading
Social Tinerii sindicaliști din comunicații s-au convocat într-o ședință extraordinară
Tinerii sindicaliști din comunicații s-au convocat într-o ședință extraordinară
fscm.md

Membrii Comisiei de Tineret(CT) din cadrul Federației Sindicatelor din Comunicații (FSCM) s-au întrunit recent în prima sedință din anul acesta. Comisia are în componența sa 15 tineri sindicaliști din organizațiile membre ale FSCM. Au fost prezenți la ședință 13 membri ai Comisiei de Tine­ret, opt dintre care – fizic, iar cinci – online.

Evenimentul a fost deschis de președintele FSCM, Elizaveta Iurcu. Dumneaei a transmis un mesaj de susținere către tineri, și anume că FSCM își pune mari speranțe în impulsionarea activității Comisiei de Tineret. Președinta FSCM i-a îndemnat să fie activi în promovarea activităților sindica­le, în pofida tuturor provocărilor, să implementeze proiecte noi, să înainteze propuneri, să abordeze problemele cu care se confruntă tinerii la locul de muncă. În context, conducerea FSCM le-a promis toa­tă susținerea în acțiunile pe care le vor desfășura.

Președinta Comisiei de Tineret, Maria Cojocari, desemnată prin hotărârea Biroului Executiv la 24 februarie 2022, a adus la cunoștință Regulamentul tinerilor sindicaliști. Tot în cadrul ședinței, Constantin Osoianu a fost ales cu vot una­nim în calitate de vicepreședinte al Comisiei, iar Viorel Paluța – ca se­cretar al CT.

Jana Șveț, specialist în cadrul FSCM, a informat membrii Comi­siei de Tineret despre beneficii­le apartenenței la sindicat. Ea a menționat că doi ani de mandat vor trece foarte repede, de ace­ea, din propria experiență, le-a sugerat să participe activ la toa­te evenimentele organizate de Comisia de Tineret, astfel încât se vor ajuta pe ei înșiși, vor dobândi noi cunoștințe, vor înțelege care sunt drepturile lor și le vor aplica corect, vor avea un loc de mun­că decent și în siguranță, vor fi tratați echitabil și vor spori puterea organizației sindicale din care fac parte.

Tinerii s-au implicat activ în discuții cu privire la planul de ac­tivitate pentru anul 2022 și au identificat câteva probleme cu care se confruntă la locul de mun­că. Și-au manifestat dorința de a se întâlni în orice format, cel puțin o dată în lună. Ei au propus să fie organizat primul seminar de in­struire cu privire la drepturile tine­rilor în câmpul muncii, despre pre­vederile din contractul individual de muncă și din cel colectiv de muncă, despre securitatea și siguranța locurilor de muncă.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand