27 iulie 2024
Chisinau
Auto

Sfaturi pentru a conduce în siguranță de la serviciu către casă

Loading
Auto Sfaturi pentru a conduce în siguranță de la serviciu către casă
Sfaturi pentru a conduce în siguranță de la serviciu către casă
conducem-in-siguranta

Foto: autmont.com

Tot mai mulți șoferi folosesc mașina pentru a merge la serviciu în fiecare zi și conduc în medie în jur de 30-45 de minute. După masă spre seara, când ești obosit după o zi de muncă stresantă, trebuie să știi să te protejezi împo­triva pericolelor care pot apărea pe traseu.

 

Alege o mașina sigură

 

Te poți pregăti pentru drumurile lungi către și dinspre muncă prin ale­gerea unei mașini care are note excelente la siguranță și fiabilitate. Principalele componente care atestă

siguranța mașinii sunt o serie de teste efectuate pentru a determina cum se comportă mașina în caz de coliziune.

 

Fii mereu în alertă

 

Deși poate fi tentant să faci și alte activități în tim­pul navetei plictisitoare, datele arată că folosirea telefonului mobil mân­catul și băutul la volan și alte distrageri de atenție pot fi riscante în timpul călătoriei. Chiar și dis­pozitivele hands-free pot afecta siguranța călătoriei, atunci când ești distras de conversație. Folosirea te­lefonului mobil în timp ce conduci reduce activitatea cerebrală asociată șofatului cu peste 37%.

 

Respectă distanța

 

Fii atent la cei care con­duc în jurul tău. O practică importantă pentru șofatul în siguranță este respecta­rea unei distanțe rezona­bile între mașini, pentru a avea o zonă sigură de oprire în cazul unor întâm­plări neprevăzute, cum ar fi oprirea bruscă, explozia unui cauciuc și alte schim­bări în trafic. O distanță de 2-3 secunde între mașini, e o distanță ideală, precum și păstrarea vitezei mașinii în limitele de viteză.

 

Evită aglomerația

 

Deși uneori e imposibil de evitat, totuși recoman­dăm să folosești unele lu­cruri care te va ajuta să ajungi mai rapid la locul destinat.

Folosirea rutelor alter­native pe care permanent trebuie să le ai în minte atunci când pornești la drum. Modificarea pro­gramului de lucru cu 15-20 minute mai devreme către serviciu și viceversa, când te întorci acasă, pentru a evita orele aglomerate. As­cultă știrile de la radio, care deseori anunță periodic ac­tualizări despre trafic și de obicei sunt foarte exacte.

Folosește tehnologia – e vorba de aplicații care îți pot oferi actualizări in­stante despre situația tra­ficului din zona în care te deplasezi. Acestea te pot alerta despre schimbările din trafic, severitatea aces­tuia, condițiile în care se desfăsoară și chiar despre locurile în care s-ar putea ascunde poliția.

 

Fii atent la șoferii agresivi

 

Un alt pericol ce poate apărea în timpul navetei vine din partea șoferilor agresivi, ce pun în peri­col pe ceilalți participanți la trafic. Mii de acciden­te sunt cauzate de șofatul agresiv. Fii un șofer pre­ventiv, prin tratarea celor-lalți șoferi cu răbdare și fii atent la ceilalți conducă­tori din trafic. Acești pași simpli pot face ca naveta să fie sigură și să contribuie la o experiență plăcută de a conduce către și dinspre serviciu.

 

Drum bun! Nu uitați că sunteți așteptați acasă!

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand