22 mai 2024
Chisinau
Sanatate

Leurda, „vedeta” primăverii

Loading
Sanatate Leurda, „vedeta” primăverii

De altfel, se pare că apariţia frunzelor de leurdă este şi semnul că a venit primăvara. Ea apare imediat după ghiocei. Conform unor studii efectuate în labo­ratoare din Germania, a fost declarată „Planta mile­niului trei”, efectele sale asupra inimii şi a vaselor de sânge, asupra digestiei, sistemului imunitar şi a celui endocrin uimesc pur şi simplu oamenii de ştiinţă.

leurda

prime.md

În prezent, leurda este considerată din punct de vedere terapeutic mai puternică decât usturoiul, care, la rân­dul sau, este unul dintre cele mai folosite şi apreciate medicamente naturale din lume.

Leurda purifică sângele, ficatul, stomacul şi intes­tinele mult mai activ decât usturoiul. Se recomandă ca, în fiecare primăvară, să se facă o cură de patru săptămâni cu frunze proaspete (prin uscare, frunzele îşi pierd din proprietăţi). În plus, sunt evidente efec­tele antiseptice, bactericide, antitoxice, diuretice, he­mostatice, hipotensive, antisclerotice, vermifuge.  Prin consumul intern, leurda acţionează favorabil în nu­meroase afecţiuni, cum ar fi bolile gastrointestinale, afecţiuni cardiovasculare, curăță  sângele de substan­ţe toxice, reduce hipertensiunea arterială, intervine în ateroscleroza coronariană,  scade nivelul colesterolu­lui. Totodată, ea tratează boli respiratorii, afecţiunile sistemului nervos, boli renale, combate reumatismul şi vindecă rănile.

Folosim frunzele proaspete într-o cură de 3-4 săptămâni, fiind amestecate cu diferite preparate cu­linare: salate de crudităţi, supe, piure (în asociere cu urzica vie), sarmale, chiftele, perişoare, cartofi, tocană cu carne.

Vă dorim poftă bună!

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand