30 mai 2024
Chisinau
Sanatate

Sfaturi naturiste. Ceapa roșie te ferește de multe boli

Loading
Sanatate Sfaturi naturiste. Ceapa roșie te ferește de multe boli
Sfaturi naturiste. Ceapa roșie te ferește de multe boli
pixabay.com

Prin comparaţie cu ceapa albă, ceapa roşie este mai dulce, mai puţin usturătoare şi conţine de două ori mai mulţi antioxidanţi, fapt ce o transformă într-o componentă importantă în lupta pentru o sănătate de fier.

Ceapa roşie este o sursă veritabilă care previne de­gradarea celulară, combate formarea tumorilor şi reduce procesele inflamatorii. Potrivit cercetărilor, o porţie bună de ceapă roşie, adăugată zilnic în meniu, este mult mai eficientă pentru sănătate decât orice supliment alimen­tar pe bază de antioxidanţi. Este o sursă fantastică de crom: scade nivelul zaharurilor din sânge şi sporeşte sen­sibilitatea la insulină.

Ştim cu toţii că ceapa se decojeşte şi se consumă doar interiorul, foile cărnoase. Ei bine, majoritatea vitamine­lor se găsesc în primele foi, acelea pe care le aruncăm. Pentru a profita la maximum de beneficiile cepei roşii, nu aruncaţi nimic, puteţi utiliza foile exterioare pentru cea­iuri, de exemplu. Prin prepararea la temperaturi înalte, ceapa îşi pierde o parte din antioxidanţi. Potrivit studiilor, 4-7 porţii de ceapă roşie pe săptămână reduc semnifica­tiv riscul de cancer colorectal, oral, ovarian, de laringe şi de esofag.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand