18 aprilie 2024
Chisinau
Economie

Rata dobânzii la creditele în lei a coborât la un nou minim istoric

Loading
Economie Rata dobânzii la creditele în lei a coborât la un nou minim istoric
Rata dobânzii la creditele în lei a coborât la un nou minim istoric

 

 

credite

Foto: bucurestifm.ro

Creditele în lei moldoveneşti continuă să se ieftinească, a cin­cea lună consecutiv. Rata medie a dobânzii la finanţările acorda­te de bănci a coborât la un nou minim istoric, de 11,49 la sută, în luna aprilie 2014, a comunicat Banca Naţională a Moldovei.

 

Nivelul minim în anul trecut a fost atins în septembrie, când dobânda a coborât la 11,79 la sută, însă în următoarele luni a revenit pe creştere şi a atins la sfârşit de an nivelul de 12,51 la sută. Împrumuturile bancare s-au ieftinit în primele patru luni ale acestui an ca urmare a redu­cerii mai puternice a dobânzilor la creditele acordate persoanelor juridice, care s-au împrumutat de la bănci în aprilie la o dobân­dă medie de 11,13 la sută, faţă de 21,14 la sută în ianuarie. Şi rata medie la finanţările bancare pen­tru populaţie s-a redus la 12,36 la sută anual, după ce s-a menţinut în primele trei luni ale anului la acelaşi nivel.

Datele BNM relevă că şi rata dobânzii la creditele bancare în valută străină s-a redus în aprilie faţă de luna precedentă, până la o medie de 7,41 la sută, cel mai jos nivel din ultimele şase luni.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand