14 iunie 2024
Chisinau
Social

Premiați pentru că au fost cei mai buni angajatori ai anului 2022

Loading
Social Premiați pentru că au fost cei mai buni angajatori ai anului 2022
Premiați pentru că au fost cei mai buni angajatori ai anului 2022
anofm.md

Cei mai buni angajatori ai anului 2022 au fost premiați recent de că­tre Agenția Națională pentru Ocu­parea Forței de Muncă (ANOFM), în cadrul unui eveniment solemn care a avut loc la sediul Direcției gene­rale de ocupare a forței de muncă Chișinău.

Trofeele și diplomele au fost înmânate de către Alexandru Iacub, secretarul gene­ral al Ministerului Muncii și Protecției So­ciale, și Raisa Dogaru, directoarea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Mun­că, celor 15 câștigători nominalizați la ur­mătoarele categorii: angajatorul cu cei mai mulți șomeri angajați; angajatorul care a im­plementat măsuri active de ocupare a forței de muncă; angajatorul fidel în colaborare cu structura teritorială de ocupare a forței de muncă; angajatorul care a angajat cei mai mulți tineri șomeri cu vârsta cuprinsă între 16 și 34 de ani; angajatorul care a angajat migranți reveniți de peste hotare; angajato­rul care a angajat refugiați ucraineni.

 

Istorii care inspiră

„Istoriile de succes pe care am avut ocazia să le cunoaștem ne demonstrează că în Republica Moldova avem un potențial uman foarte bun și capabil, care ne inspi­ră să atingem noi performanțe. Ministe­rul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) va acorda în continuare tot suportul persoa­nelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum și angajatorilor, pentru a valorifica pe deplin oportunitățile pe piața muncii”, a menționat Alexandru Iacub.

La rândul său,  Raisa Dogaru a mulțumit angajatorilor pentru colaborarea eficientă și i-a asigurat de toată implicarea Agenției pentru a-i ajuta să identifice potențiali angajați în companiile pe care le adminis­trează.

„Așa cum am demonstrat de-a lungul anilor, cu respect și recunoștință pentru toți angajatorii, vă asigurăm în continua­re de întreaga noastră disponibilitate și vă mulțumim pentru încrederea acordată. Vă felicităm și vă dorim succese remarcabile în activitatea pe care o desfășurați”, a spus Raisa Dogaru.

Prezent la eveniment, Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), a menționat rolul și importanța colaborării

dintre ANOFM, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și sindicate în vederea protejării intereselor angajatorilor și a angajaților.

„Mă bucură faptul că s-a găsit această bună cooperare cu angajatorii, pentru că adesea întrebam cum o să reușească cole­gii mei să viziteze atât de mulți angajatori, fiind într-un număr foarte redus. Tehnolo­giile informaționale permit să facem acest lucru și evident că această colaborare între doi parteneri în favoarea celui de al treilea, care este șomerul, este foarte importantă. Angajatorii sunt acei care creează locul de muncă, contribuie la formarea buge­telor, oferă salarii. Noi trebuie să avem o susținere pentru toți. Mă bucură faptul că ANOFM a instituit acest premiu și apreciază cei mai buni angajatori ai anului, pentru că noi trebuie să-i stimulăm, să-i ajutăm, să-i protejăm”, a menționat Sergiu Sainciuc.

 

Dânsul a adăugat că, dacă nu o să existe

o motivare adecvată, asta ar însemna că vom pierde acești oameni și ei vor ple­ca peste hotare. Rolul nostru este să-i menținem în țară. „Și în cadrul Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective încercăm să găsim acel echilibru între drepturile, obligațiile, angajamentele angajatorilor și ale salariaților. Și acest echi­libru este unul foarte important”, a subliniat vicepreședintele CNSM.

Evenimentul de premiere a celor mai buni angajatori ai anului se află la cea de-a treia ediție și are drept scop să aprecieze și să promoveze angajatorii care s-au remar­cat prin colaborarea activă cu subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă și prin implementarea bunelor practici în vederea angajării în câmpul mun­cii a șomerilor, inclusiv cetățeni ucraineni.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand