23 septembrie 2023
Chisinau
Economie

Perioada de înregistrare a unei afaceri trebuie să fie de cel mult 24 de ore

Loading
Economie Perioada de înregistrare a unei afaceri trebuie să fie de cel mult 24 de ore
Perioada de înregistrare a unei afaceri trebuie să fie de cel mult 24 de ore
inregistrarea-afacerii

Foto: wellnews.ru

Premierul Iurie Leancă a pre­zidat, recent, şedinţa Consiliului Economic de pe lângă prim-mi­nistru, la care au participat repre­zentanţi ai mediului de afaceri, a relatat Biroul comunicare şi rela­ţii cu presa al Guvernului.

 

 

Discuţiile s-au axat pe servi­ciile de înregistrare a agenţilor economici, prestate de Camera Înregistrării de Stat – calitatea, operativitatea şi preţul acestora, discuţia fiind concentrată pe pro­blemele relevate de reprezentanţi ai mediului de afaceri.

„Vreau ca cei care vor să-şi deschidă o afacere, atunci când vor ajunge la Camera Înregistrării de Stat, să fie trataţi frumos, peri­oada să dureze puţin, iar costurile aferente să fie mai mici”, a subli­niat şeful Guvernului.

Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a anunţat că în curând va fi modi­ficat statutul Camerei Înregistră­rii de Stat, din întreprindere de stat în instituţie publică, ceea ce va permite o organizare mai efici­entă a instituţiei. În cadrul şedin­ţei, au fost lansate şi propuneri pentru simplificarea procedurilor de înregistrare a afacerilor, prin instituirea ghişeului unic. Astfel, antreprenorii nu vor mai trebui să se deplaseze la mai multe in­stituţii publice în procesul de în­registrare a afacerilor. Acest lucru va putea fi efectuat electronic, eli­minându-se necesitatea unor ser­vicii prestate acum contra plată.

Un obiectiv al Guvernului, rei­terat de vicepremierul Valeriu La­zăr, ministrul Economiei, este de a reduce perioada de înregistrare a afacerii la 24 de ore.

  
La același subiect
Sporuri salariale mai mari pentru cadrele didactice
Patentarii, nemulțumiți că vor fi obligați să dețină case de marcat
Cine poate beneficia de scutirea personală pentru anul 2022
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand