22 aprilie 2024
Chisinau
Social

Oportunități pentru studenți și profesori

Loading
Social Oportunități pentru studenți și profesori
Oportunități pentru studenți și profesori
grosu

Foto: sfm.md

Eforturile Ministerului Educației vor fi orientate în continuare spre consolidarea oportunităților de mobilitate academică pen­tru studenţi şi profesori, a declarat, recent, Igor Grosu, viceministru al Educaţiei.

 

Republica Moldova și-a asumat angajamentul să asigure mobilitatea cadrelor didactice și a studenților atât prin aderarea la Procesul de la Bologna, cât și prin Acordul de Asociere la Uniunea Europeană.

Igor Grosu a afirmat acest lucru în contextul unor discuții purtate, zilele trecute, la o conferinţă interna­ţională, desfăşurată la Praga, privind implementarea Programului de schimburi pentru studiile universita­re în Europa Centrală (CEEPUS).

CEEPUS este un program regional de mobilitate academică, ce se desfășoară în Europa Centrală şi de Est din anul 1993. Ţările membre la program sunt: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Republica Moldova, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Potrivit viceministrului, CEEPUS se înscrie în prioritățile Ministerului Educației privind susținerea și promovarea mobilității academice internaționale.

În cadrul Programului CEEPUS, circa 150 de cadre didactice și studenți din Republica Moldova au benefi­ciat, în ultimii patru ani, de programe de mobilitate de scurtă durată în centre universitare din Europa Cen­trală și de Est. Printre partenerii Republicii Moldova în acest program se regăsesc instituții de învățămînt din Bulgaria, Cehia, Muntenegru, România, Slovacia, Ungaria.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand