19 aprilie 2024
Chisinau
Social

Locuinţe sociale pentru păturile social vulnerabile ale populaţiei

Loading
Social Locuinţe sociale pentru păturile social vulnerabile ale populaţiei
locuinte-sociale

Foto: trm.md

Pături puțin asigurate ale populației din Moldova vor avea posibilitatea să arendeze locuințe sociale pentru perioada dificultăților financiare. Aceasta prevede proiectul de lege exami­nat, pe 8 octombrie, de către gru­pul de lucru din cadrul Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe.

 

Potrivit Agenției ”INFOTAG”, șefa Direcției ge­nerale arhitectură a Ministe­rului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Elena Bejenaru, a comunicat că proiectul se ba­zează pe mai multe legi, adopta­te în ultimii 30 de ani. ”Unul din cele mai importante aspecte ale proiectului de lege respectiv este locuința socială, care va fi oferi­tă acelor categorii de cetățeni, care nu o vor putea cumpăra niciodată. Statul le va da în arendă spațiu locativ pentru a anumită plată. Suma plății pentru arendă va fi stabilită în funcție de starea financiară a arendașului, și nu de costul de piață”, a spus Beje­naru.

Potrivit șefei direcției, în cazul imposibilității de plată a sumei stabilite, proiectul prevede acordarea ajutorului din partea administrației locale, exclusiv pentru perioada de arendă.

”Be­neficiarul va fi asigurat cu spațiu locativ până atunci când situația lui financiară se va îmbunătăți. El va prezenta periodic date­le privind situația financiară și, în cazul în care aceasta nu se va redresa, va putea folosi spațiul locativ toată viața”, a menționat Bejenaru. De asemenea, proiectul de lege vizează locuința de servi­ciu, lista beneficiarilor în acest sens urmând să fie examinată de Guvern.

”În proiect se menționează că beneficiari ai locuințelor de serviciu pot fi atât funcționarii, cât și cetățenii care au semnat un contract cu anumite instituții de stat, cum ar fi Forțele Armate și Ministerul Apărării, MAI, Procu­ratura”, a informat Bejenaru.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand