14 iunie 2024
Chisinau
Social

Liderii sindicali din energetică şi industrie au luat atitudine în chestiuni esențiale

Loading
Social Liderii sindicali din energetică şi industrie au luat atitudine în chestiuni esențiale
Liderii sindicali din energetică şi industrie au luat atitudine în chestiuni esențiale
facebook.com

Consiliul Federaţiei Sindicate­lor din Energetică şi Industrie (FSEI) s-a convocat recent, în in­cinta Institutului Muncii, într-o şedinţă.

Ordinea de zi a inclus chesti­uni cu privire la modificarea com­ponenţei nominale a Consiliului, activitatea FSEI în anul 2021, exe­cutarea bugetului sindical al FSEI din anul 2021 şi proiectul bugetului sindical pentru anul 2022. Totodată, membrii Consiliului Federației au discutat despre participarea reprezentanţilor FSEI la marşul din 28 aprilie curent, organizat de CNSM, şi susţinerea candidaturii lui Igor Zubcu la funcţia de preşedinte al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Şedinţa a fost deschisă şi condusă de Veaceslav Rufala, preşedintele FSEI, care a adus la cunoştinţa membrilor Consiliului activitatea desfășurată în anul 2021 şi cea curentă a Federaţiei.

De asemenea, membrii Consiliului au fost informaţi referitor la organizarea de către CNSM, pe 28 aprilie curent, a marşului consacrat Zilei mondiale a securi­tăţii şi sănătăţii la locul de muncă, precum şi Zilei in­ternaţionale a solidarităţii oamenilor muncii. În acest sens, a fost luată hotărârea de a susţine iniţiativa de a participa la marş, conform unei hotărâri aprobate de Comitetul Confederal al CNSM.

Un alt subiect de discuţie a constituit susţinerea candidaturii lui Igor Zubcu la funcţia de preşedinte al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova. Veaceslav Rufala, liderul Federaţiei Sindicatelor din Energetică şi Industrie, a apreciat înalt activitatea lui Igor Zubcu, preşedintele CNSM, şi a pledat pentru susţinerea candidaturii acestuia pentru un nou man­dat la Congresul IV al CNSM, preconizat pentru 3 iunie anul curent. Hotărârea a fost votată în unanimitate.

La finele şedinţei, sindicaliştii au organizat un flashmob cu mesaje de condamnare a războiului din Ucraina şi cu un apel la pace.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand