22 mai 2024
Chisinau
Social

Îşi doresc siguranţă la locul de muncă pentru fiecare dintre lucrători

Loading
Social Îşi doresc siguranţă la locul de muncă pentru fiecare dintre lucrători
Îşi doresc siguranţă la locul de muncă pentru fiecare dintre lucrători
Vocea poporului

Recunosc faptul că locurile de muncă din ţara noastră nu le oferă salariaţi­lor suficientă siguranţă în ceea ce pri­veşte riscul de accidente de muncă şi boli profesionale. În consecinţă, atât reprezentanţii sindicatelor, cât şi cei ai structurilor guvernamentale, îşi asumă angajamentul de a contribui la asigura­rea unor locuri de muncă sigure. Drept vector le servesc tratatele europene şi cele internaţionale, dar şi obiectivele globale de dezvoltare durabilă.

Deşi în ţara noastră sunt întreprinse tot felul de măsuri, există un cadru normativ în materie de securitate şi sănătate în muncă, situaţia legată de accidentele de muncă şi bolile profesionale nu s-a îmbunătăţit radi­cal. Această constatare aparţine lui Mihail Hîncu, vicepreşedinte al CNSM, şi a fost făcută în cadrul unei întruniri desfăşurate, recent, la Casa Sindicatelor din capitală, cu ocazia Zilei mondiale a securităţii şi sănătăţii la locul de muncă.

Astfel, anual, în jur de 500 de salariaţi din ţara noastră sunt traumatizaţi, iar 40 dintre aceştia decedează. După proclamarea inde­pendenţiei, în Republica Moldova aproxi­mativ 1000 de salariaţi şi-au pierdut viaţa în accidente de muncă.

În 2017, patru salariaţi şi-au pierdut viaţa în accidente de muncă. Printr-o hotărâre a Comitetului Confederal, familiilor acesto­ra le-au fost acordate ajutoare financiare a câte 5000 de lei.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand