17 aprilie 2024
Chisinau
Economie

În Moldova au fost realizate 313 proiecte investiţionale

Loading
Economie În Moldova au fost realizate 313 proiecte investiţionale
În Moldova au fost realizate 313 proiecte investiţionale
pare1+1

Foto: demografie.md

„Programul investiţional PARE 1+1, realizat în Moldova în de­cursul a trei ani, a permis crea­rea în toată ţara a câtorva mii de locuri de muncă bine plătite”, a declarat recent vicepremierul, ministrul Economiei Valeriu Lazăr, la finalizarea proiectului PARE 1+1. La eveniment au mai participat prim-ministrul Iurie Leancă, șeful Reprezentanţei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, precum şi antreprenorii care şi-au realizat cu succes, în cadrul acestui program, proiectele lor investiţionale.

 

Programul prevede că la un leu investit, provenit din remitențe, statul mai acordă încă un leu. Suma maximă oferită este de 200 mii de lei.

„Pe parcursul implementării acestui program s-a reuşit realizarea a 313 proiecte în toată Moldova. Peste 600 cetăţeni care munceau peste hotarele țării au frecventat cursuri de perfecționare, astfel au început să se ocupe cu diverse tipuri de activitate la ei acasă”, a menţio­nat Lazăr.

În discursul său, premierul a evidențiat rezultatele remarca­bile obținute în urma aplicării acestui program, care are scopul de a-i întoarce acasă pe migranții moldoveni și de a-i încuraja să-și creeze afaceri. „Fără îndoială, programul PARE 1+1 este un succes. Rezultatele sale ne de­monstrează necesitatea de a in­tensifica comunicarea cu diaspo­ra. Totodată, avem de muncit pentru îmbunătățirea climatului de afaceri”, a spus Iurie Leancă.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand