19 iunie 2024
Chisinau
Sanatate

În funcţie la spital, doar cu un proiect de management

Loading
Sanatate În funcţie la spital, doar cu un proiect de management
sef-de-spital

Foto: meleklermekani.com

Vicedirectorii și șefii subdiviziunilor pe profil medical din spitalele republicane și cele raionale ar putea fi admiși în funcții în baza unui regulament nou. Documentul prevede că aceștia trebuie să pregătească obligatoriu un plan de ma­nagement pentru instituția în care urmează să se angajeze. În plus, o comisie specială ar urma să determine indicatorii de performanță, dar și calitățile personale ale acestora.

 

Un proiect de regulament, elaborat recent de Ministerul Sănătății, prevede că vicedirectorii și șefii subdiviziunilor medicale din spitale urmează să fie angajați conform unor reguli noi. Do­cumentul stipulează că orice instituție medicală trebuie să anunțe obligatoriu, prin intermediul unui canal media, despre lansarea concursului. O comisie formată din mai mulți membri va deter­mina câștigătorul după ce pretendenții la post vor prezenta un proiect de management care să conțină problemele, dar și soluțiile pentru secția unde urmează să se angajeze, inclusiv propuneri pri­vind completarea cadrului normativ existent și perspectivele de dezvoltare a secției sau a instituției, după caz.

Comisia va lua în considerație și anumite aptitudini ale per­soanei ce țin de comunicare, cunoștințe manageriale, motivare și ambiții profesionale. Comisia nu se va interesa însă de originea socială, religie, etnie sau apartenența politică.

Într-un final, punctajul va fi calculat după o metodă specifică. Instituția este obligată să păstreze timp de cinci ani informațiile re­feritoare la evaluarea candidaților. Până acum aceștia erau numiți în funcții de către conducerea spitalului, fără să treacă vreun con­curs.

Regulamentul este propus pentru dezbateri publice. Ministerul Sănătății afirmă că astfel toți candidații la concurs vor avea condiții echitabile pentru ocuparea funcțiilor declarate vacante.

 

Irina Papuc

e-sanatate.md

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand