25 iunie 2024
Chisinau
Oficial

Igor Zubcu a avut o întrevedere cu Heinz Koller, director pentru Europa al OIM

Loading
Oficial Igor Zubcu a avut o întrevedere cu Heinz Koller, director pentru Europa al OIM
Igor Zubcu a avut o întrevedere cu Heinz Koller, director pentru Europa al OIM
sindicate.md

Pe 6 iunie, Igor Zubcu, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), a avut o întrevedere cu Heinz Koller, director pentru Europa al Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

La întrevedere au mai participat Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM, Maurizio Bussi, director adjunct al OIM pentru Europa, și Sergejus Glovackas, directorul Biroului pentru Europa și Asia Centrală a (ILO-ACTRAV).

În cadrul discuțiilor au fost abordate perspectivele de colaborare între instituții, conlucrarea CNSM și ILO-ACTRAV. Igor Zubcu i-a informat pe reprezentanții OIM despre desfășurarea Congresului IV al CNSM, documentele adoptate de acesta și prioritățile sindicatelor din Republica Moldova pentru următorii cinci ani.

De asemenea, au fost discutate evoluțiile social-economice din Republica Moldova, suportul acordat de sindicate pentru persoanele refugiate ca urmare a războiului din Ucraina. Totodată,
o importanță deosebită în cadrul întrevederii a fost acordată respectării standardelor internaționale ale muncii.

Precizăm că, în perioada 5-10 iunie, Igor Zubcu, președinte al CNSM, și Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM, au participat la cea de-a 110-a sesiune a Conferinței Internaționale a Muncii organizată de OIM la Geneva, Elveția.

În cadrul Conferinței au fost puse în discuție mai multe rapoarte cu privire la lumea muncii, respectarea drepturilor în domeniul muncii în diferite regiuni ale lumii, recomandări cu pri-
vire la munca decentă, securitatea și sănătatea în muncă, viitorul muncii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand