30 mai 2024
Chisinau
Social

Hotărâre. Carnetele de muncă vor fi scoase din uz

Loading
Social Hotărâre. Carnetele de muncă vor fi scoase din uz
Hotărâre. Carnetele de muncă vor fi scoase din uz
Vocea poporului

Guvernul a aprobat, recent, o hotărâre prin care, de la data de 1 ianuarie 2019, carnetele de mun­că vor fi excluse din circulație. Potrivit hotărârii, conducătorii întreprinderilor, organizațiilor și instituțiilor, indiferent de tipul de proprietate și forma juridică de organizare, vor în­mâna salariaților, sub semnătură, carnetele de muncă până la data de 28 decembrie 2018.

Înscrierile în carnetele de muncă efectuate până la 1 ianuarie 2019 își păstrează valabilitatea și pot fi utilizate la necesitate.

Persoanele care solicită dreptul la pensie ur­mează să confirme documentar stagiul de cotizare pe tot parcursul activităţii. Pentru perioada de până la 1 ianuarie 1999, confirmarea stagiului de cotizare se efectuează prin prezentarea carnetelor de muncă în original şi în copie.

Din 15 mai 2018, Casa Națională de Asigurări So­ciale începe a scana datele din carnetele de muncă pentru a completa conturile personale de asigurări sociale cu informația privind stagiul de muncă reali­zat până la 1 ianuarie 1999.

Informaţia din carnetele de muncă prezentate de angajator va fi stocată în Registrul de stat al evidenţei individuale a contribuţiilor.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand