30 mai 2024
Chisinau
Social

Femeile din Moldova, cele mai afectate de migrație

Loading
Social Femeile din Moldova, cele mai afectate de migrație

Femeile din Republica Moldo­va sunt cele mai afectate de fenomenul migrației. Majorita­tea celor plecate peste hotare în căutarea unui loc de muncă au studii superioare.

seminar-femei-cnsm

Șapte din 10 sunt femei tinere, 9 din 10 oferă resurse financiare familiei pentru consum curent, 6 din 10 au obținut experiență și abilități de muncă, drept rezultat al migrației.

Migrația persoanelor de sex fe­minin a fost subiectul unui seminar destinat reprezentanților structuri­lor de femei și tineret din cadrul CNSM. În cadrul evenimentului s-a vorbit despre prioritățile și campa­niile de informare ale ITUC și PERC, despre migrația femeilor și econo­mia de îngrijire. Un subiect aparte a constituit proiectul Convenției Organizației Internaționale a Mun­cii privind violența împotriva feme­ilor și bărbaților la locul de muncă, formarea abilităților de planificare a activităților cu atenție sporită asupra promovării egalității de gen și a combaterii violenței.

Oleg Budza, președintele CNSM, prezent la eveniment, a menționat că 56% din membrii de sindicat sunt femei. Vocea femeii este auzită și sindicatele mereu au promovat interesele acestora.

„Problemele femeilor trebu­ie privite în ansamblu. Ce le face pe acestea să plece peste hotare? Sunt întrebări care trebuie rezol­vate împreună cu Guvernul și Par­lamentul”, a menționat, la rândul său, Liuba Rotaru, președinta Con­siliului de Femei din cadrul CNSM.

În cadrul seminarului au vorbit despre protecția femeilor în do­meniul relațiilor de muncă experți din Rusia și Italia.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand