25 iulie 2024
Chisinau
Economie

Domeniul cel mai bine plătit

Loading
Economie Domeniul cel mai bine plătit
Domeniul cel mai bine plătit
euro

Foto: managerexpress.ro

 

În luna aprilie anul curent, câştigul salarial mediu în țară a fost de 4.909,6 lei, mai mult cu peste 8% față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele BNS.

 

În sfera bugetară, câştigul salarial mediu a constituit în luna aprilie 4142,4 cu şase la sută mai mult decât în aprilie 2015. În sectorul real, câştigul a fost de 5231,6 lei, mai mult cu peste nouă la sută decât în perioada similară a anului trecut.

Potrivit BNS, cel mai mare salariu în luna marte l-au ridicat angajații din domeniul activități financiare și de asigurări, dar şi cei din domeniul informaţii şi comunicaţii care au primit peste 11 mii de lei.

Aceștia sunt urmați de cei din domeniul producţiei şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, care au avut retribuții de peste nouă mii de lei. Cel mai mic salariu, de circa trei mii de lei, au primit angajații din arte, activități de recreere și de agrement.

În termeni reali, cu ajustarea la indicele preţurilor de consum, veniturile populaţiei au înregistrat o descreştere de 1,5%.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand