19 aprilie 2024
Chisinau
Auto

Cum să îţi ceruieşti maşina

Loading
Auto Cum să îţi ceruieşti maşina
Cum să îţi ceruieşti maşina
ceruim-masina

Pentru a cerui maşina veţi avea nevoie de ceară de bună calitate
Foto: californiasoftclothz.com

 

Ceara oferă maşinii o strălucire naturală şi protejează vopseaua de mediul aspru. Atunci când este aplicată, ceara formează un strat sub­ţire transparent peste vopseaua maşinii. Acest strat acoperă zgârie­turi minore, depuneri de piatră şi alte daune, făcându-le mai puţin vizibile.

 

Ceara, de asemenea, “izo­lează” vopseaua formând o barieră protectoare ce previ­ne ca apa să între în contact cu metalul expus sub formă de zgârieturi sau alte urme ce trec de vopsea, încetinind astfel procesul de coroziune.

Pentru rezultate optime, ceara trebuie reaplicată peri­odic – niciunul dintre produ­sele disponibile nu va rămâ­ne permanent pe maşină ta. Din observaţiile multora, o ceară de bună calitate rămâ­ne pe maşină timp de aproxi­mativ trei-patru luni, aşa că, dacă ceruiţi maşina cel puţin la fiecare trei luni cu un pro­dus bun, va fi foarte bine.

Produsele speciale de acest gen folosite pentru protejarea maşinii presupun următoarele tipuri de ceară:

– ceară naturală

– ceară animală (de albi­ne)

– ceară din produse petro­liere (parafină)

– ceară sintetică (poli­meri) ceară mineral.

Potrivit specialiştilor, nu este atât de importantă for­mă sub care se prezintă cea­ră. Important este că produ­sul folosit să aibă un conţinut cât mai mare din aceasta.

Dacă o maşină nu a fost dată cu ceară pentru o peri­oada lungă de timp, în pri­mul rând, maşinii ar trebui să i se restaureze suprafaţa prin polishare.

Pentru a cerui maşina veţi avea nevoie de ceară de bună calitate (de exemplu, ceară carnauba), un mic burete moale şi un prosop curat, de asemenea din ma­terial moale. Maşină dvs. trebuie să fie foarte curată şi uscată. De obicei, este bine că operaţiunea de ceruire să se efectueze după ce maşină a fost spălată.

Asiguraţi-vă că aţi ales produsul potrivit – aveţi ne­voie de ceară fără agenţi ab­razivi. Citiţi instrucţiunile de pe ambalaj pentru fiecare produs specific şi testaţi-l mai întâi pe suprafeţe mici.

Dacă utilizaţi ceară lichi­dă, agitaţi bine flaconul îna­inte de utilizare. Aplicaţi apoi o cantitate mică de ceară pe burete şi răspândiţi-o uni­form pe o secţiune a maşinii. O idee bună ar fi să începeţi de sus şi să lăsaţi părţile de jos ultimele pentru că există întotdeauna unele porţiuni murdare acolo.

Este bine să aplicaţi un strat cât mai subţire de cea­ră. Încercaţi să nu atingeţi suprafeţe cum ar fi geamu­rile, garniturile din cauciuc ale uşilor sau materialele din plastic negru mat – ceara va lăsa pete albe pe ele.

Este bine să lăsaţi ceara să “se odihnească” puţin (du­rează aproximativ un minut sau două). Apoi începeţi lus­truirea cu un prosop moale, curat, prin rotirea acestuia – părţile curate ale prosopului lucrează cel mai bine.

După ce maşina este gata, curăţaţi ceara de pe supra­feţele mate nevopsite (de exemplu: elemente din plas­tic, bară de protecţie, garni­turile de cauciuc ale uşilor sau marginea emblemelor). Un spray pentru curăţat gea­murile este indicat pentru acest scop.

În condiţii optime o cea­ră BUNĂ va oferi protecţie şi strălucire finisajului până la 60 de zile. De aceea este re­comandat ca această opera­ţiune să fie repetată măcar o dată la 3 luni.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand