12 October 2024
Chisinau
Auto

Cum să creşti valoarea de revânzare a unui autoturism

Loading
Auto Cum să creşti valoarea de revânzare a unui autoturism
Cum să creşti valoarea de revânzare a unui autoturism
vinzare-auto

Foto: grouponcdn.com

Atunci când porneşti în căutarea unei maşini este indicat să gândeşti în perspectivă. A face o afacere bună nu în­seamnă doar achiziţi­onarea autoturismului dorit la o suma avanta­joasă, ci şi posibilitatea de a o revinde la un preţ bun.

 

1. Achiziţionarea unui model care nu se devalo­rizează repede.

În general, maşinile cu va­loare la revânzare mică au un preţ mai avantajos decât un autoturism care îşi păstrează valoarea în timp, acestea din urmă fiind considerabil mai scumpe. În acest sens, pute­rea de depreciere a maşinii ar trebui să fie primul criteriu la achiziţionarea unei maşini.

Valoarea la revânzare este dată de aprecierea de care se bucură un model/brand în rândul clienţilor. Nivelul de popularitate ţine de variabile precum valoarea brandului, fiabilitatea, disponibilitatea pieselor de schimb, preţul pieselor de schimb etc.

 

2. Profilul unei maşini cu valoare de revânzare mare: model de clasă mică sau medie, de provenienţă germană, motorizare diesel, nuanţe ale caroseriei comu­ne, în general metalizate (ar­gintiu, negru, alb, albastru închis).

În plus, un model cu o echipare de bază generoa­să are mai multe şanse să fie revândut la un preţ mai mare. Aşadar, asigura-te că maşina dorită este dotată cu aer condiţionat, sisteme de siguranţă, sonorizare, jante aliaj, tapiţerie piele. Este de preferat să cumperi un model mai vechi dar cu echipări mai bune, decât unul mai nou.

 

3. Tuning? Nici gând! Dacă plănuieşti să îţi pui am­prenta personală asupra ma­şinii mai mult decât trebuie, renunţă! Este foarte  probabil că viitorului proprietar să nu îi fie pe plac elementele de tuning precum abţibildurile, spoilerul şi eleronul supradi­mensionate sau lămpile neon sub maşină. Personalizarea excesivă trage în jos preţul la revânzare.

 

4. O maşină bine între­ţinută creşte considera­bil preţul. Odată ce ai intrat în posesia maşinii, acordă-i atenţia necesară şi fă-ţi revi­ziile la timp, la fiecare 10.000 -15.000 de km. Chiar dacă a ieşit din garanţie, condiţiile de drum din Moldova te for­ţează să îţi păstrezi obiceiul unor revizii regulate. Spăl-o regulat. Dacă eşti fumător, încearcă să nu faci din maşi­na ta o tutungerie.

 

5. Pregăteşte maşină de vânzare. La întâlnirea cu potenţialii clienţi maşina tre­buie să strălucească de cură­ţenie: jante şi roţi perfect cu­rate, vopsea în stare perfectă, tapiţeria impecabilă. Reme­diază micile defecte, înlocu­ieşte becurile sau LED-uri arse, schimbă uleiul, comple­tează lichidul de frână şi cel de răcire. Deşi sunt mici de­talii, acestea cântăresc mult în ochii cumpărătorului.

Totodată, asigura-te că ai pregătite toate actele maşi­nii, precum şi alte documen­te care să ateste că maşină a fost bine întreţinută: certifi­catul de înmatriculare, cartea de identitate, rapoartele de reparaţii care să dovedească faptul că reviziile au fost fă­cute la timp.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand