16 iunie 2024
Chisinau
Varia

Clubul de dans „Codreanca” este o carte de vizită a Moldovei peste hotare

Loading
Varia Clubul de dans „Codreanca” este o carte de vizită a Moldovei peste hotare
Clubul de dans „Codreanca” este o carte de vizită a Moldovei peste hotare
zdg.md

Cel mai mare club de dan­suri sportive din țară, „Co­dreanca”, a împlinit 50 de ani de la înființare. Înce­pând cu anul 1973, dansa­torii ansamblului au deve­nit campioni mondiali şi europeni, iar astăzi, clubul are în palmares 43 de me­dalii de aur, 33 de argint și 26 de bronz, obținute la Campionate Mondiale și la Campionate Europene, a relatat Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Prezent la evenimentul aniver­sar, care s-a desfășurat la Palatul Republicii, premierul Dorin Re­cean a apreciat contribuția clu­bului sportiv, fondat de familia Gozun, la promovarea țării noastre pe arena internațională.

„Astăzi, „Codreanca” este nu doar un nume cunoscut în toată țara, ci și o carte de vizită a Mol­dovei peste hotare. Vă mulțumim pentru munca, sârguința și disci­plina de care dați dovadă și pentru faptul că, în 50 de ani, ați cres­cut peste zeci de mii de discipoli și antrenori”, a declarat prim-minis­trul Dorin Recean.

Cu această ocazie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmânat Clubului de dans spor­tiv „Codreanca”, în cadrul unei ceremonii oficiale, distincția „Ordi­nul Republicii” pentru propagarea dansului sportiv, pentru dezvoltarea potențialului artistic și spor­tiv al tinerilor dansatori și pentru promovarea bunei imagini a Re­publicii Moldova peste hotare.

Au primit distincții de stat și trei antrenori ai Clubului: „Ordinul Republicii” i-a fost conferit antre­noarei principale, Svetlana Gozun, iar Elena Gozun și Nicolai Oreșchin au fost onorați cu titlul ono­rific de „Maestru în Artă”. Antre­norii au fost premiați în semn de înaltă apreciere a talentului și măiestriei profesionale, pentru merite în dezvoltarea artei core­grafice și promovarea dansului sportiv.

În alocuțiunea sa, șefa statului a subliniat contribuția considera­bilă a acestor artiști la ridicarea standardelor coregrafice la cote mondiale și la crearea unor noi generații de campioni.

Astăzi, „Codreanca” înseam­nă circa 20.000 de discipoli și antrenori care activează în mai multe țări ale lumii. Pe parcur­sul activității sale, Clubul de dans „Codreanca” a obținut titlurile de „Colectiv Artistic Emerit al Repu­blicii Moldova” și „Colectiv Popu­lar”. De asemenea, clubul a fost decorat cu mai multe distincții, între care „Ordinul Republicii”, „Ordinul–Insigna Ștefan cel Mare și Sfânt” și Medalia de Aur „Pentru Creativitate” a Organizației Mon­diale a Proprietății Intelectuale.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand