30 mai 2024
Chisinau
Economie

A fost lansat al şaselea program IFAD

Loading
Economie A fost lansat al şaselea program IFAD
A fost lansat al şaselea program IFAD

 

 

sisteme-de-irigare

Foto: agora.md

Fondul Internaţional pen­tru Dezvoltarea Agricolă (IFAD) a lansat, pe 25 sep­tembrie, în Republica Mol­dova, Programul Rural de Rezilienţă Economico–Cli­matică pe o perioadă de şa-se ani, a relatat Moldpres.

 

Programul respectiv preve­de trei componente: sporirea capacităţii de adaptare a între­prinderilor agricole la schim­bările climatice, finanţarea ru­rală a tinerilor antreprenori şi acordarea de granturi pentru dezvoltarea infrastructurii pu­blice rurale cu caracter econo­mic. Prezent la evenimentul de lansare, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a afirmat că proiec­tele IFAD „reprezintă cei mai buni prieteni ai agricultorilor”.

Noul manager de programe IFAD pentru Republica Mol­dova, Dina Saleh, a afirmat că „scopul principal al acestui proiect este de a spori venitu­rile fermierilor şi de a fortifica rezistenţa lor la schimbările climatice, de a îmbunătăţi pro­ductivitatea muncii şi protecţia solului pentru o agricultură du­rabilă”.

Acesta este al şaselea pro­gram IFAD lansat în Republica Moldova, având un buget de 26 de milioane de dolari finanţare externă.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand