30 mai 2024
Chisinau
Varia

Ziua în care vom decide în ce fel de țară vrem să trăim

Loading
Varia Ziua în care vom decide în ce fel de țară vrem să trăim
Ziua în care vom decide în ce fel de țară vrem să trăim
Vocea poporului

Duminica Luminată în popor este cunoscută şi ca Duminica Sfântului Apostol Toma. Este duminica tutu­ror necredincioşilor. E ziua în care Sfântului Apostol Toma i se risipesc îndoielile privind Învierea Mântuito­rului Iisus Hristos.

Învierea Domnului a fost pusă la îndoială de apostolul Toma, rămas în religie ca „Necredinciosul“. Toma nu fusese alături de ceilalţi apostoli atunci când Hristos a venit în mij­locul lor, după Învierea Sa, astfel că întâmpinase cu scepticism relatările lor. În prima duminică de după Paşti, Iisus a venit din nou printre apos­toli, printre oameni, vrând să spul­bere orice urmă de îndoială care se cuibărise până şi în inimile celor care crezuseră în El.

 

Pe 24 februarie avem șansa de a-i alege pe cei mai demni oameni care se gândesc sincer la soarta poporului

 

Am adus exemplul cu Dumini­ca Sfântului Apostol Toma, pe care creștinii îl sărbătoresc în prima Duminică după Paște, deoarece și pentru noi, cetățenii acestei minu­nate țări, pe 24 februarie va fi o Zi Luminoasă, decisivă, când va trebui să alegem neghina din grâu, când vom vota viitorul țării de care ne-am legat destinul nostru și al copiilor noștri. Iar pentru a face o alegere pe potrivă este important să nu fim în pielea lui Toma Necredinciosul. Tre­buie să scăpăm de neîncrederea pe care o avem unii față de alții și să ieșim cu toții la vot cu încrederea că de fiecare vot depinde viitorul Re­publicii Moldova. Să fim cu mintea trează, să alegem cu discernământ, fiindcă o facem doar o dată la patru ani. Istoria creștinismului ne învață că Fiul Domnului i-a întors credința lui Toma Necredinciosul, dar cine îi va lumina de data aceasta pe mol­doveni, care  de-a lungul anilor și-au lăsat soarta la voia întâmplării, cine le va întoarce credința?

Pe 24 februarie, avem șansa de a-i alege pe cei mai buni dintre noi, pe cei mai demni oameni care se gândesc sincer la soarta acestui popor, care merită o viață mai bună.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand