16 septembrie 2021
Chisinau
Social

Ziua Armatei Naționale, 30 de ani de existenţă

Loading
Social Ziua Armatei Naționale, 30 de ani de existenţă
Ziua Armatei Naționale, 30 de ani de existenţă
realitatea.md

Pe 3 septembrie, este sărbătorită ziua Armatei Naţionale. Pe parcursul celor 30 de ani, Armata Națională s-a modernizat continuu prin instruirea efectivului militar, renovarea obiecti­velor militare, recondiționarea tehnicii, dar și prin intensifica­rea participării militarilor noștri în diverse misiuni umanitare și exerciții internaționale.

Amintim aici despre cei 130 de militari ai Armatei Naționale care au activat în calitate de observatori militari în misiunile ONU din Georgia, Liberia, Côte d’Ivoire, Sudan, Sudanul de Sud, Kosovo, Re­publica Centrafricană sau Departamentul ONU pentru operațiuni de menținere a păcii din SUA. Despre cele 13 contingente parti­cipante la operațiunea KFOR, unde 520 de militari curajoși au dus faima țării noastre în lume.

Și geniștii armatei îndeplinesc misiuni riscante de deminare în diverse localități. Riscându-și propria viață, ei depistează munițiile rămase în sol și previn incidentele periculoase pentru populație.

Determinarea militarilor noștri este și în implicarea activă în acor­darea ajutorului la lichidarea consecințelor calamităților naturale. Iar în perioada pandemiei, peste 1500 de militari au fost implicați în acțiuni ale autorităților de prevenire a Covid-19.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și