20 mai 2024
Chisinau
Auto

Zece operațiuni de avut în vedere pentru o revizie ideală

Loading
Auto Zece operațiuni de avut în vedere pentru o revizie ideală
Zece operațiuni de avut în vedere pentru o revizie ideală
revizie-auto

Foto: aniatran.pl

 

Reviziile comune sunt destul de simple – fil­tre, ulei și cam atât, dar la ce trebuie să fii atent pentru a nu uita de ceva. Iată ce etape ar trebui să cuprindă o re­vizie perfectă.

 

 1. Filtrul de carburant

De cele mai multe ori filtrul de carburant este trecut cu vederea la reviziile de 15.000 km, deoarece se presupune că acesta rezistă până la 30.000 km. Filtrul de carburant este foarte important, mai ales la mașinile cu injecție directă, sensibile la impuritățile din combustibil.

 

2. Lichidul din caseta de direcție

Nu multă lume știe că acest lichid trebuie schimbat. Acesta are rol de lubrifie­re pentru caseta de direcție și asigură acea senzație de fluență la rotirea volanului. Verifică manualul mașinii pentru specificațiile lichidu­lui și perioada la care trebuie schimbat.

 

3. Acumulatorul mașinii

Chiar dacă acesta nu tre­buie schimbat la revizii, o verificare îți va indica apropi­erea momentului în care tre­buie să-l schimbi. Durata de viața variază între 3-5 ani.

 

4. Filtrul de aer

Este ieftin, se schimbă ra­pid chiar și de către tine și nu trebuie să aștepți revizia pen­tru a-l schimba. La revizii, trebuie schimbat obligatoriu.

 

5. Lichidul din cutia de viteze

În funcție de vechimea mașinii, de tipul cutiei sau al producătorului, acesta ne­cesită înlocuirea la anumite intervale. Verifică manualul mașinii pentru a vedea exact când trebuie schimbat și nu omite această operațiune.

 

6. Bujiile

Dacă motorul este pe benzină este important să înlocuiești bujiile la fiecare revizie. La diesel, este impor­tant ca mecanicul să verifice starea bujiilor incadescente și, la nevoie, să le schimbi.

 

7. Kitul de distribuție

În funcție de marca și modelul mașinii kitul de distribuție trebuie schimbat la un interval de la 6 la 10 ani sau de la 60.000 km la 150.000 km. În momentul schimbării distribuției, în­treabă mecanicul dacă este nevoie să schimbi și alte sis­teme anexe, precum pompa de apă.

 

8. Lichidul de răcire

Lichidul de răcire are rol anticoroziv, de răcire și antiîngheț. Completează doar cu antigel special pentru mașina ta (în funcție de cu­loarea antigelului) și verifică punctul de îngheț înainte de anotimpul rece.

 

9. Anvelope

Un specialist de la un ser­vice de roți profesionist îți va da un verdict în câteva minu­te. Verifică profilul, uzura ne­uniformă și nu utiliza anvelo­pe mai vechi de 10 ani.

 

10. Sistemul de frânare

Cred că nu mai este nevoie de un răspuns. Verifică nive­lul lichidului de frână, starea plăcuțelor și pe cea a discu­rilor. Schimbă imediat dacă uzura este la limită.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand