23 aprilie 2024
Chisinau
Dialoguri

Vsevolod BARBĂNEAGRĂ: „CNSM are cel mai eficient sistem educațional în spațiul ex-sovietic și chiar în Europa de Est”

Loading
Dialoguri Vsevolod BARBĂNEAGRĂ: „CNSM are cel mai eficient sistem educațional în spațiul ex-sovietic și chiar în Europa de Est”

Vsevolod Barbăneagră, director general al Institutului Muncii, este conștient de faptul că formatorii bine instruiți pot face multe lucruri palpabile. Cu ocazia jubileului de 50 de ani al instituției, domnia sa ne-a vorbit despre scopuri, provocări și, evident, ne-a împărtășit planurile de viitor.

 

– Domnule Barbăneagră, care este rolul Institutului Muncii în siste­mul instruirii și promovării drep­turilor sindicaliștilor?

– Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova are un sistem de formare a activului și membrilor de sindicat, iar Institutul Muncii e pilonul-cheie în acest sistem educațional. Sistemul e creat de mulți ani, pe parcursul utilizării a fost perfecționat, a evoluat. Bazele lui au fost puse încă în anii 90 de la sfârșitul secolu­lui trecut, când am stabilit primele relații cu sindicatele din România. De fapt, cu sindicaliștii din România s-a pus baza dezvoltării sistemului educațional în sin­dicatele din Moldova.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand