22 mai 2024
Chisinau
Social

Viziune pe termen lung pentru mai multă siguranţă rutieră

Loading
Social Viziune pe termen lung pentru mai multă siguranţă rutieră

O viziune pe termen lung în ceea ce ţine de politicile naţionale de sigu­ranţă rutieră este luată în calcul de autorităţile statale din ţara noastră. Iniţiativa în cauză a fost discutată, pe fondul creşterii alarmante din ul­tima vreme, a numărului de victime ale accidentelor rutiere, de repre­zentanţii Parlamentului cu oficiali­tăţi şi experţi de la Banca Mondială, BERD și Ministerul Economiei și In­frastructurii.

Vocea poporului/ Nicu Bînzari

Reprezentanţii Parlamentului sunt de părere că ţara noastră are nevoie de un ma­nagement al siguranței rutiere care să in­cludă cele mai bune practici internaționale pentru micşorarea numărului de accidente rutiere şi pe cel al victimelor acestora.

Pe lângă bunele practici internaționale, viitoarea viziune ar urma să includă co­ordonare instituțională şi politici de siguranță rutieră în măsură să reducă nu­mărul de victime ale accidentelor. Toto­dată, un cadru general de reglementare, armonizarea cu politicile de siguranță ru­tieră comunitare și o abordare complexă a temei sunt necesare, în condițiile în care în următoarele luni va începe reparația mai multor porțiuni importante de drum.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand