17 iunie 2024
Chisinau
Social

Veteranii mișcării sindicale au făcut un bilanț al activităților desfășurate în 2023

Loading
Social Veteranii mișcării sindicale au făcut un bilanț al activităților desfășurate în 2023
Veteranii mișcării sindicale au făcut un bilanț al activităților desfășurate în 2023
sindicate.md

Consiliul Asociației Obștești a Vetera­nilor Mișcării Sindicale din Republica Moldova s-a întrunit, pe 8 mai curent, pentru a face bilanțul activităților desfășurate în 2023, a examina mai multe chestiuni incluse pe ordinea de zi. Membrii Consiliului au trasat noi obiective prevăzute în planul de ac­tivitate pentru anul 2024, adoptat la adunarea Asociației din 14 decembrie 2023.

Mihail Hîncu, președintele Asociației, a adresat un mesaj de felicitare colegilor săi în contextul Sărbătorilor Pascale și a ținut să mulțumească conducerii Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, care de-a lungul mai multor ani contribuie la sprijinirea veteranilor mișcării sindicale. De asemenea, Mihail Hîncu a prezentat un raport de activitate în care a trecut în re­vistă activitățile desfășurate în perioada de referință.

În cadrul ședinței, s-a discutat despre activitățile organizate de conducerea Asociației privind sărbătorirea unor zile impor­tante, precum Ziua Mărțișorului, Ziua Sindicalistului, Ziua Internațională a Persoanelor în Etate, inclusiv acordarea ajutoare­lor materiale cu diferite ocazii și participa­rea veteranilor mișcării sindicale la diverse activități cultural-artistice.

 

Membrii Asociației au venit cu propunerea de a lansa un dialog între generații

 

Totodată, membrii Asociației au venit cu propunerea de a lansa un dialog intre generații – veteranii Asociației, Comisia de Tineret și Comisia de Femei a CNSM, pri­vind experiența de lucru în atragerea și menținerea membrilor de sindicat.

Asociația Veteranilor Mișcării Sindicale a fost fondată în anul 2001 și întrunește pe principii benevole 53 de veterani ai mișcării sindicale cu scopul realizării și promovă-rii drepturilor acestora la bunăstare materi­ală, la ocrotirea sănătății, asistența socială.

CNSM depune un efort continuu pen­tru a susține persoanele vârstnice aflate în situații dificile, prin intermediul Asociației, acordând ajutor financiar, contribuind la respectarea drepturilor acestora.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand