17 septembrie 2021
Chisinau
Varia

Vameşul care a înscris Republica Moldova în Cartea Recordurilor Guinness

Loading
Varia Vameşul care a înscris Republica Moldova în Cartea Recordurilor Guinness
Vameşul care a înscris Republica Moldova în Cartea Recordurilor Guinness
customs.gov.md

Fondatorul Muzeului Servi­ciului Vamal, renumitul colecționar Petru Costin, a primit, chiar de Ziua Independenței Republicii Moldova, al doilea certificat Guinness.

Angajatul Serviciului Vamal a fost răsplătit astfel pentru noul record mondial vizând cea mai mare colecție de potcoave din lume – 13.855 de unități.

Astfel, Petru Costin a reușit să bată propriul record înregistrat în anul 2011, care număra 3200 de potcoave. În numai zece ani, re­numita colecție s-a mărit de patru ori.

Certificatul Guinness World Records i-a fost înmânat colecționarului în cadrul ceremoniei de aniversare a Zilei Independenței Republicii Moldova, organizată în raionul Ialoveni, cu participarea reprezentanților Parlamentului, ai Consiliului raional și primăriei Ia­loveni, precum și a oaspeților din România și Lituania.

Vameşul care a înscris Republica Moldova în Cartea Recordurilor Guinness

customs.gov.md

Ulterior, un exemplar al aces­tuia va fi expus în cadrul Galeriei colecțiilor lui Petru Costin de la Consiliul raional Ialoveni, iar cel de-al doilea, în cadrul Muzeului Serviciului Vamal.

Muzeul Serviciului Vamal a fost fondat pe 28 noiembrie 2007 și face parte din comunitatea mon­dială a muzeelor vama­le. Fondatorul Muzeului, Petru Costin, omul care a reușit să înscrie de două ori R. Moldova în Cartea Recordurilor Guinness, este și autorul celei mai mari hărți a țării noastre, cu o suprafață de 64 de metri pătrați, constituită din 190 de mii de mo­nede. O altă colecție ce-i aparține este cea de chipi­uri, berete și uniforme ale diferitelor instituții vama­le și de forță din întreaga lume, formată din peste 1200 de exemplare.

Amintim că, pe 4 sep­tembrie, vameșii din Republica Moldova cele­brează sărbătoarea lor profesională, Ziua lucră­torului Serviciului Vamal. Fiind instituită prin Decretul președintelui Republicii Moldova din 15 august 1995, ziua de 4 sep­tembrie a devenit o sărbătoare a tuturor vameșilor, marcând soli­daritatea întregului efectiv.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și