23 aprilie 2024
Chisinau
Dialoguri

Valentina Chiriac: „SindLUCAS” a trecut prin multe dificultăți în cei 15 ani, dar a rezistat”

Loading
Dialoguri Valentina Chiriac: „SindLUCAS” a trecut prin multe dificultăți în cei 15 ani, dar a rezistat”

Federaţia Sindicală a Lucrătorilor din Comerţ, Alimentaţia Publică, Cooperaţia de Consum, Servicii, Restaurante şi Hoteluri din R. Moldova („SindLUCAS”) marchează, la 19 decembrie curent, 15 ani de la constituire. Cu acest prilej, i-am solicitat Valentinei Chiriac, preşedinta federaţiei, un blitz-interviu.

chiriac

– Doamnă Chiriac, în aceşti 15 ani de activitate a federaţiei, au fost reali­zări, dar v-aţi confruntat şi cu anumi­te probleme…  

– Rezultatele activității Sindicatului „SindLUCAS” ar fi fost mai evidente, daca în anul 2006 nu ar fi existat cazuri de imix­tiune a autorităţilor publice locale în ac­tivitatea entității sindicale. Astfel, în loc să ne concentrăm eforturile pe apărarea membrilor de sindicat, am fost nevoiţi să luptăm pentru existenţa sindicatului. Prin şantaj şi presiune, s-a făcut ca din com­ponenţa „SindLUCAS” să iasă mai multe organizaţii sindicale, cu un număr total de peste 1000 de membri de sindicat. Unele organe de stat erau gata să folo­sească orice metode, ca să distrugă Sindi­catul „SindLUCAS”, dar am rezistat, graţie membrilor de sindicat şi liderilor organi­zaţiilor sindicale membre. Situaţia respec­tivă ne-a făcut să fim mai puternici şi mai responsabili.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand