20 mai 2024
Chisinau
Auto

Util sau nu: scaunele, volanul, parbrizul – încălzite

Loading
Auto Util sau nu: scaunele, volanul, parbrizul – încălzite
Util sau nu: scaunele, volanul, parbrizul – încălzite
incalzire-volan

Foto: technologytell.com

Dacă scaunele încălzi­te nu mai sunt de mult o opțiune pe care să o considerăm de lux sau foarte greu de gă­sit într-o mașină, no­ile generații aduc alte noutăți în materie de confort pe timp de iar­nă. Astfel, chiar și la mașinile de clasă mini sau mică, așa cum ve­dem de exemplu la Opel, există opțiunea volanului încălzit sau a parbrizului încălzit. Dar sunt ele utile?

 

În general, aceste opțiuni care cresc gradul de con­fort în anotimpul rece țin foarte mult de preferințele fiecăruia. De principiu, vei alege aceste opționale dacă ești mai mult sau mai puțin friguros. Însă, atunci când vine vorba de volanul încăl­zit și de parbrizul încălzit apar în ecuație și elemente ce țin de siguranță.

 

Volanul încălzit

 

Volanul încălzit pare mai mult un moft, mai ales dacă nu ai ajuns să experimen­tezi cum este să utilizezi un astfel de echipament. Dar câți dintre voi conduc pe timp de iarnă cu mănușile în primele minute de la pornire? Cred că destul de mulți, mai ales dacă punem la socoteală și doamnele sau domnișoarele. Proble­ma mănușilor este că multe dintre ele nu oferă o priză prea bună cu volanul, ceea ce poate duce la incapacita­tea de a putea efectua efi­cient o manevră de evitare atunci când este nevoie. Volanul încălzit are nevoie de doar câteva zeci de se­cunde pentru a se încălzi și devine o opțională inte­resantă în materie de con­fort, cu o doză ridicată de eficiență în ceea ce privește siguranța. Și, în plus, nici nu costă prea mult.

 

Parbrizul încălzit

 

Probabil că posesorii de modele Ford, chiar și din generațiile mai vechi, știu cel mai bine ce înseamnă să ai posibilitatea de a în­călzi electric parbrizul. Ra­cletă? Doar când îngheață geamurile laterale. Mâini înghețate? Nu mai este cazul. Vizibilitate? Perfec­tă. Nu mai este cazul să punctam faptul că există foarte mulți conducători auto care pe timpul iernii preferă să curețe doar o bucățică din parbriz pen­tru a vedea spre înainte și astfel se expun unor riscuri inutile. Cum opțiunea par­brizului încălzit devine din ce în ce mai comună pentru tot mai multe modele, ast­fel de situații pot fi evitate. Dacă este să privim facto­rul siguranță, parbrizul în­călzit este extrem de util.

În primă fază, opțiunile enumerate mai sus par un moft, dar ele au un efect di­rect asupra siguranței, iar asta le face foarte utile. Aici includem, în special, par­brizul încălzit, dar și vola­nul încălzit. Scaunele încăl­zite țin mai mult de confort și atât. Ele sunt doar pentru cei friguroși.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand