25 iunie 2024
Chisinau
Cultura

„Unire prin cultură – Caragiale să ne judece”!

Loading
Cultura „Unire prin cultură – Caragiale să ne judece”!
„Unire prin cultură – Caragiale să ne judece”!
agora.md

Un proiect teatral de zile mari cu genericul „Unire prin cul­tură – Caragiale să ne judece”, la 170 de ani de la naștere și 110 de la trecerea în eterni­tate a regretatului dramaturg și prozator român, se desfășoară în perioada 10-20 oc­tombrie la Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale”.

Potrivit directorului instituției, Alexandru Grecu, în cele 10 zile cât se va derula acest proiect teatral vor evolua teatre din R. Moldova și România: Teatrul Evreiesc de Stat din București, condus de Maia Mor­genstern, cu  spectacolul „…Și simț monstruos”, Teatrul Municipal „Ma­tei Vișniec”, Suceava, cu spectacolul „O noapte furtunoasă”; Teatrul Principal, București, cu spectacolul „D-ale Carnavalului”; Teatrul Drama­tic „I. D. Sârbu”, Petroșani, România, cu spectacolul „D-ale Carnavalului; Teatrul de Artă din Deva cu specta­colul „O noapte furtunoasă”; Tea­trul Național „Satiricus I. L. Cara­giale”, Chișinău, cu spectacolele „Năpasta” și „O scrisoare pierdută”; Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu spectacolul „Carna­valul”.

Proiectul teatral „Unire prin cul­tură” este realizat de „Satiricus I. L. Caragiale” în parteneriat cu Primăria mun. Chișinău și Institutul Cultu­ral Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand