15 aprilie 2021
Chisinau
Varia

Un om potrivit la locul potrivit

Loading
Varia Un om potrivit la locul potrivit
Un om potrivit la locul potrivit
grt.md

Uneori, soarta îți scoate în față oameni deosebiți, care îți pot schimba viața. Iuri Glekov, care a împli­nit, recent, 60 de ani, îi este recunoscător destinului. Este regizor de sunet la Compania publică de radio­televiziune din Comrat. Dar toate au pornit dintr-o întâmplare.

Prin 1989, Ilia Anastasov, tânăr întreprinzător din Comrat, a decis să înființeze la Comrat un post de televizi­une și i-a propus lui Iuri Glekov să se afirme și pe tărâmul creației. Pe atunci, acesta lucra în calitate de chelner la un restaurant și se manifestase ca un om responsabil, socia­bil, cu simțul umorului, onest. Acesta a acceptat fără a sta mult pe gânduri (și nu a regretat niciodată), fără a bănui că acest job îi va deveni pasiunea vieții sale. Atunci a în­ceput o nouă etapă în viața sa, iar serviciul i-a adus multe bucurii, mulți prieteni, o experiență valoroasă, pe care are cui să o împărtășească – colegilor săi.

La început, când a fost fondată compania de radio­televiziune din Comrat, înzestrarea tehnică era slabă, nu prea erau specialiști în domeniu, dar Iuri a însușit totul din mers. A învățat să lucreze ca un maestru cu camera de luat vederi, a însușit secretele meseriei la pupitrul de regizor. Până la urmă, s-a dovedit că e un om bun la toate: a fost și crainic, și regizor, și operator, și autor de scenarii, promotor de idei de creație…

Iuri Glekov spune că e mare lucru să faci ceea ce îți place, și încă să fii respectat și remunerat pentru asta. Satisfacția e întreită. De aceea, radioteleviziunea e ca a doua casă pentru el. El a devenit un exemplu demn de urmat pentru mulți tineri specialiști, pe care i-a îndrumat, le-a dezvăluit tainele profesiei, spunându-le uneori: meseria se fură, nu așteptați mură-n gură, dragii mei…

Aici, la Compania publică de radioteleviziune din Comrat, și-a trăit jumătate din viață, cei mai frumoși ani din tinerețe, dar a fost răsplătit prin respectul colegilor, prin succesele înregistrate.

Valentina Korolyak, președinta organizației sindicale de la Compania publică de radioteleviziune din Găgăuzia, afiliată FSCM, ne-a spus că Iuri Glekov a familiarizat-o cu tainele meseriei de telejurnalist, lucrează cot la cot cu el din 1991.

„Este un adevărat maestru polivalent, priceput la toate, responsabil, săritor la nevoie, emană numai emoții pozi­tive în relația cu colegii. E un veritabil generator de idei. Toate emisiunile încep cu el: îți poate sugera chiar și cum trebuie să fie ținuta, vocea, astfel ca informația care ajunge în casele telespectatorilor, indiferent că e din viața politică, socială, culturală a ținutului, să fie recepționată cu interes, cu plăcere”, s-a destăinuit Valentina Korolyak.

Treptat, în echipa televiziunii au venit oameni noi, care s-au încadrat perfect, ușor, în mare parte, grație atitudinii binevoitoare, ocrotitoare a „veteranului” Iuri Glekov. Nici nu e de mirare că pe urmele tatălui a pășit și fiica sa, care a făcut facultatea de jurnalism și lucrează acum în acest domeniu.

Cu ocazia frumosului jubileu, colegii îi urează multă sănătate și încă mulți ani de activitate profesională, spre binele celor care îi urmăresc la micul ecran, al întregii societăți.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și