17 iunie 2024
Chisinau
Social

Ucrainenii se pot angaja liber în Republica Moldova

Loading
Social Ucrainenii se pot angaja liber în Republica Moldova
Ucrainenii se pot angaja liber în Republica Moldova
agora.md

De la 1 martie sunt aplicate noi decizii ale Comisiei Situații Excepționale (CSE). Astfel, refugiații din Ucraina pot să se adreseze la orice agent econo­mic pentru angajare, iar rapor­tul de muncă poate fi anunțat în termen de cinci zile.

„Refugiații pot merge direct la agentul economic să semneze un contract individual de muncă. În termen de cinci zile, însă, agen­tul economic trebuie să notifice Biroul de migrație și azil că are un astfel de angajat”, a decla­rat ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, într-o conferință de presă. El a mai subliniat că, în prezent, există mai multe solicitări de an­gajare din partea refugiaților ucraineni.

De asemenea, ucraineni pot să deschidă mai simplu conturi în băncile din Republica Moldova și să obțină carduri bancare. Iar agenții economici care au făcut donații în sprijinul refugiaților vor beneficia de scutiri fiscale.

Măsurile respective se aplică pe perioada situației excepționale în Republica Moldova.

De la începutul războiului, au fost înregistrate circa 90 de mii de intrări din Ucraina. În prezent, aproape 42 de mii de cetățeni ucraineni, fugiți din calea răz­boiului, se află pe teritoriul țării noastre.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand