25 iunie 2024
Chisinau
Social

Tinerii sindicaliști din energetică au beneficiat de instruiri

Loading
Social Tinerii sindicaliști din energetică au beneficiat de instruiri
Tinerii sindicaliști din energetică au beneficiat de instruiri
sindicate.md

Federația Sindicală a Lucrătorilor din Energetică „Sindenergo” a organizat re­cent Forumul II al tineretului cu genericul ,,Tinerii membri de sindicat – imaginea și viitorul Federației „Sindenergo”. La fo­rum au participat 40 de tineri, membri de sindicat, din cadrul întreprinderilor SA „Termoelectrica”, SA „Moldelectrica”, SA „RED–Nord” și SA „CET–Nord”.

Victoria Niță, președinta Federației „Sindenergo”, a menționat, în cadrul forumului, că participarea tinerilor în activitățile sindi­cale le permite să-și facă auzite preocupă­rile, să învețe despre drepturile lor la locul de muncă și îi ajută să găsească soluții la eventualele probleme, fapt care contribuie la promovarea unor medii de muncă mai si­gure, mai echitabile și mai incluzive.

Timp de două zile, participanții au fost instruiți de către formatorii Olesea Guzun, psiholog, formator de nivel național, și Eugeniu Covrig, șeful Departamentului juri­dic al CNSM.

Olesea Guzun a oferit participanților informații referitor la rolul emoțiilor în ac­tivitatea și performanța profesională; stre­sul: identificarea și gestionarea provocărilor emoționale; arderea profesionala: strategii de prevenire a acesteia.

S-a pus accent pe importanța conștientizării propriei stări emoționale și a nevoilor personale, fapt care contribuie nu doar la creșterea satisfacției personale, dar și a ce­lei profesionale.

În a doua zi, Eugeniu Covrig i-a familia­rizat pe participanți cu aspecte teoretice în domeniul raporturilor de muncă, menite să protejeze drepturile și interesele salariaților, membri de sindicat.

Potrivit Federației „Sindenergo”, participanții au manifestat interes față de temati­cile discutate, iar la final au exprimat cuvinte de mulțumire formatorilor pentru subiecte­le interesante și utile care au fost abordate, precum și centrului sindical naționl-ramural pentru organizarea acestei activități.

Precizăm că forumul respectiv a fost orga­nizat cu susținerea Federației Internaționale a Lucrătorilor din Construcții și Industria Lemnului (BWI).

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand