23 aprilie 2024
Chisinau
Social

Tineri din 37 de școli profesionale și colegii, membri ai Consiliului Național al Elevilor

Loading
Social Tineri din 37 de școli profesionale și colegii, membri ai Consiliului Național al Elevilor
Tineri din 37 de școli profesionale și colegii, membri ai Consiliului Național al Elevilor
consiliul-national-l-elevilor

La concursul național au participat 55 de candidați
Foto: adevarul.ro

 

O nouă componență a fost desemnată pentru Consiliul Național al Elevilor din colegii și școli profesionale. O comisie specială a selectat 37 de elevi care vor deține mandatul de consilier pe parcursul anului de studii 2015-2016.

 

Surse din cadrul Ministerului Educaţiei au comu­nicat că la concursul național, desfășurat de acesta, cu sprijinul Centrului de Informare și Documentare pri­vind Drepturile Copilului, au participat 55 de candidați. În procesul de selectare, comisia s-a bazat pe mai multe criterii, inclusiv asigurarea echilibrului de gen, repre­zentativitate regională, experiență de participare.

Totodată, a fost analizat angajamentul personal ar­gumentat și realist de a contribui la activitatea consiliu­lui și respectarea de către elevii candidați a cerințelor stipulate în Regulamentul de constituire și funcționare a Consiliului Naţional al elevilor din colegii şi şcoli pro­fesionale, aprobat de Ministerul Educației.

Consiliul Național al Elevilor din învățământul pro­fesional secundar și post-secundar a fost creat de Mi­nisterul Educației la începutul anului trecut de studii. Consiliul reprezintă o platformă prin care elevii pot participa la luarea deciziilor referitoare la toate aspec­tele vieții școlare, precum și un mecanism prin care conducerea ministerului consultă opinia lor în elabora­rea politicilor educaționale.

Membrii acestui consiliu sunt aleşi pentru un an şco­lar şi doar pentru un singur mandat. Aceștia se convoa­că trimestrial, în timpul vacanţelor, pentru a discuta cu angajaţii şi cu conducerea Ministerului Educației, pre­cum și cu reprezentanți ai altor structuri de stat, proble­mele care îi preocupă, în special, cele ce țin de calitatea educației.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand