30 mai 2024
Chisinau
Auto

Ţine cont de aceste sfaturi când faci o pană

Loading
Auto Ţine cont de aceste sfaturi când faci o pană
Ţine cont de aceste sfaturi când faci o pană
pana-auto

Foto: chaechka.ru

 

Atunci când totul este în regulă nimeni nu priveşte o pană ca o problema prea com­plicată. Totuşi, în mo­mentul în care apare un astfel de eveniment lucrurile pot să fie mai complicate decât pare în prima fază. Chiar dacă ai experienţă în a schimba o roată este util să ai în vedere câ­teva aspecte care vor creşte gradul de sigu­ranţă al operaţiunii.

 

Roata de rezervă

 

Dacă deja ai făcut pană, înainte de a te apucă de treabă este recomandat să verifici roata de rezervă, deoarece s-ar putea să ai parte de surprize neplăcu­te. Dacă nu ai obiceiul de a verifica regulat roata de re­zervă este posibil ca presiu­nea din aceasta să fie prea mică pentru a o putea uti­liza în condiţii de siguranţă sau fără a distruge-o. De aceea, este bine ca atunci când faci presiunea pentru roţi să nu uiţi de roata de rezervă. Astfel, nu vei avea surprize neplăcute atunci când este prea târziu.

 

Parcheazăîn siguranţă

 

După ce ai verificat că roata de rezervă este în re­gulă, ai grijă cum este po­ziţionată maşina în funcţie de trafic. Cel mai bine este ca maşina să fie parcată în­tr-o parcare, în afara păr­ţii carosabile. Atenţie! Nu schimba o roată, cu ma­şina pe partea carosabilă dacă până a survenit spre drum. Este un risc extrem de mare şi, pur şi simplu, nu merită. Siguranţa şi via­ţa ta sunt mult mai impor­tante. Chiar dacă ai de par­curs câteva zeci de metri cu pană, este bine să poziţio­nezi maşina astfel încât să nu te expui niciunui risc. În cel mai rău caz vei strica o anvelopă, dar nu îţi vei risca viaţă. De asemenea, este important ca supra­faţa pe care ai oprit să fie dreaptă pentru a putea monta cricul fără proble­me.

 

Semnalizează maşina

 

Indiferent de cât de bine ai parcat maşina şi cât de bine este delimitată de tra­fic, este foarte important să semnalizezi maşina cu tri­unghiul reflectorizant, să aprinzi luminile de avarie şi să ai grijă mereu la tra­ficul din jur. Nu renunţa la semnalizarea maşinii chiar dacă vizibilitatea este bună şi eşti pe timp de zi. Nicio măsură suplimentară de semnalizare nu trebuie ui­tată, deoarece siguranţa ta este în joc.

Atunci când este vor­ba de siguranţă nimic nu este suficient. În astfel de momente nu trebuie să te simți comod, ci să iei toa­te măsurile de precauţie posibile. Parchează inteli­gent şi semnalizează foarte bine maşina atunci când ai o pană. De asemenea, nu uită să verifici regulat roa­ta de rezervă.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand