30 mai 2024
Chisinau
Social

Timp de trei ani, nu a primit adaos la salariu pentru condiţii nocive

Loading
Social Timp de trei ani, nu a primit adaos la salariu pentru condiţii nocive

Munceşte cât doi, dar i se plăteşte o leafă care este puţin mai mare de­cât minimul de existenţă. Mai mult, acum trei ani, a rămas şi fără adaos la salariu pentru condiţii nocive de muncă. E vorba de Ina Cotoros, di­rectoarea Bibliotecii publice din sa­tul Fântâniţa, raionul Drochia.

arhivă personală

Ea spune că, de la 1 ianuarie, ar trebui să beneficieze de un astfel de supliment, în valoare de 250 de lei. Un revizor de la Bălţi ar fi constatat însă că în Biblioteca publică de la Fântâniţa nu ar exista condiţii nocive de muncă, şi asta în pofida faptului că în instituţie este praf de carte şi mucegai.

„Fiind întrebat de ce angajaţii de la alte biblioteci din raion beneficiază de adaos la salariu pentru condiţii nocive de mun­că, revizorul a spus că, deocamdată, nu a reuşit să verifice alte instituţii culturale din raion. Totodată, el a spus că nu există nici o comisie care să constate care sunt crite­riile conform cărora se achită adaos pentru condiţii nocive de muncă. Dar aceasta nu mi se pare corect. Au fost efectuate măsu­rări ale factorilor nocivi din alte biblioteci din raion. Conform rezultatelor, de supli­ment la salariu pentru condiţii nocive, în valoare de 250 de lei, trebuie să beneficie­ze angajaţii tuturor bibliotecilor din raion. Este imposibil a efectua atestarea locurilor de muncă în toate cele 38 de biblioteci din raion, pentru că în acest scop sunt necesa­re resurse financiare enorme”, ne-a relatat Ina Cotoros.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand