23 aprilie 2024
Chisinau
Social

Târguri ale locurilor de muncă, organizate în oraşele ţării noastre

Loading
Social Târguri ale locurilor de muncă, organizate în oraşele ţării noastre
Târguri ale locurilor de muncă, organizate în oraşele ţării noastre
tirg-locuri-de-munca

Foto: vocea.md

În mai multe oraşe ale ţării noastre au fost organizate, în ultimele zile, târguri ale locurilor de muncă. Astfel, târgul desfăşurat la Criu­leni a fost destinat tinerilor şi vii­torilor absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ profesional tehnic. La această activitate au participat 20 de agenţi economici, 150 de şomeri şi 20 de absolvenţi.

 

Reprezentanţii Agenţiei Naţi­onale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) au precizat că la târg au fost anunţate 80 de locuri de muncă vacante şi au fost se­lectaţi 26 de candidați pentru a fi angajaţi, inclusiv şase din rândul şomerilor, iar două persoane au fost înscrise la cursuri de instruire profesională.

O acţiune similară a avut loc şi la Cantemir la care au luat parte 128 de persoane, dintre care 39 de tineri din clasele absolvente de gimnaziu. La acest târg au partici­pat opt agenţi economici, cu 173 de locuri vacante de muncă în diferite domenii, inclusiv 78 la sută pentru muncitori în agricultură.

La târgul locurilor de muncă, or­ganizat recent la Cimişlia, au venit cu speranţa de a-şi găsi un loc de lucru 89 de persoane. Informaţii privind 89 de locuri de muncă ră­mase libere au fost prezentate de nouă agenţi economici.

 

g_social

Tinerii trebuie să fie instruiți, astfel încât să știe că au nu doar drepturi, ci și obligații

 

Fiecare angajator a făcut expu­neri detaliate privind condițiile de angajare, salarizare, precum şi de activitate.

La Ceadâr-Lunga a fost desfăşu­rat un târg al locurilor de muncă, la care au participat 29 de şomeri. Acțiunea a fost organizată de repre­zentanţii unei întreprinderi create de curând, care a propus 12 locuri de muncă în poziţii de casieri, ope­ratori, manageri etc.

Un târg al locurilor de muncă a fost organizat, la finele săptămânii trecute, şi în orașul Ungheni pen­tru tinerii care îşi fac studiile la şcoala profesională din localitate sau care sunt în căutarea unui loc de lucru. În cadrul târgului, şi-au prezentat posturile vacante peste 30 de agenţi economici.

Potrivit Departamentului Infor-mațional al Confederaţiei Naţiona­le a Sindicatelor, la acest târg au fost prezenţi agenţi economici din diverse domenii, care au nevoie de persoane cu studii superioare şi de muncitori, dar şi firme care oferă recalificare. Au fost propuse pos­turi de muncitori, laboranţi, cusă­torese, vânzători etc.

Vladimir Savin, directorul Şco­lii Profesionale din Ungheni, a menționat în context că evenimen­tul în cauză este binevenit pentru absolvenţii acestei instituţii de în­văţământ și a subliniat necesitatea dezvoltării dialogului social pentru a găsi soluții la problema șomajului în rândul tinerilor.

Rodica Lupu, președinta Consi­liului interramural al sindicatelor din raionul Ungheni, a menționat că este foarte important ca tinerii să fie bine informați și instruiți, astfel încât să știe că au nu doar drepturi, ci și obligațiuni.

„În cadrul acestui târg, vizitato­rii au avut șansa să-și găsească un loc de muncă și să vadă care sunt cerințele angajatorilor. În acest context, rolul sindicatelor este unul foarte important”, a subliniat Rodica Lupu.

Potrivit organizatorilor, la acest târg au participat peste 200 de șomeri din raionul Ungheni.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand