13 iulie 2024
Chisinau
Social

Sute de părinţi, traşi pe sfoară de o agenţie de casting

Loading
Social Sute de părinţi, traşi pe sfoară de o agenţie de casting
Sute de părinţi, traşi pe sfoară de o agenţie de casting
casting-copii

Foto: kidsoncamera.co.za

 

Sute de părinţi din ţara noas­tră au fost traşi pe sfoară de o agenţie de casting. Potrivit publika.md, oamenii s-au lă­sat măguliţi de ideea că şi-ar putea vedea copiii ajunşi mo­dele sau vedete de televiziune. Ei au rămas însă şi fără bani, şi fără vise, pentru că odras­lele lor nu au fost invitate la defilări sau sesiuni foto. 

 

Reprezentanţii firmei care au adunat, în doar jumătate de an, peste 1.000.000 de lei, se jură că lucrează legal.

Cristina Bancov, una dintre victi­me, a povestit că un tânăr s-a apro­piat şi i-a făcut complimente fiicei sale Sofia, i-a spus că e frumoasă, veselă. Băiatul s-a prezentat drept reprezentat al unei agenţii care se ocupă cu publicitatea pentru copii, promovări. În consecinţă, femeia a semnat un contract în valoare de 349 de lei. Copilul ei nu a defilat însă la nici o prezentare de modă.

Prin aceeaşi experienţă au trecut şi alţi zeci de părinţi.

Tatiana Revenco, o altă victimă, a spus că ar fi fost informată despre faptul că, în cazul copiilor ei, s-ar fi decis că sunt exact ceea de ce are nevoie agenţia de casting şi că vor avea parte de vizite în Franţa, Ita­lia, Austria. Concomitent, i s-au ce­rut încă 190 de euro sub pretextul întocmirii unui anumit portofoliu.

Şi reporterii postului sus-menţi­onat au decis să meargă cu o came­ră ascunsă pentru a cerceta oferte­le aceleiaşi agenţii. Reprezentanţii acesteia le-au declarat că este vor­ba despre o agenţie de publicitate cu o experienţă de şapte ani, cu sedii în România, Bulgaria şi Fran­ţa, iar din februarie şi în Republica Moldova.

Cu toate acestea, jurnaliştii au descoperit că în ţările menţionate nu există nici o astfel de agenţie, iar juriştii au constatat că activita­tea acestei firme este dubioasă.

„Nu este clar pentru ce plătesc oamenii bani, la ce se angajează agenţia sau de ce va beneficia per­soana care achită banii. Cred că este o escrocherie, cel puţin o mah­mureală”, a apreciat avocatul Octa­vian Vârlan.

Teodor Draghici, cetăţean al României, directorul Elite Casting Agency, a declarat că preselecţia nu înseamnă că toţi participan­ţii vor merge la evenimente. „Noi îi chemăm pe toţi şi doar cei care sunt aleşi vor merge la un anumit eveniment. Exact ca la loto, plătim un bilet şi avem speranţa că vom câştiga”.

Potrivit presei de peste Prut, Theodor Draghici ar sta în spatele altor cel puţin cinci agenţii-fanto­mă care au păcălit mii de români.

Săptămâna trecută, Centrul pentru Protecţia Datelor cu Ca­racter Personal a decis să sisteze activitatea acestei agenţii, deoarece procesează ilegal date cu caracter personal. Mai mult, pozele şi nu­mele a sute de copii din Republica Moldova sunt plasate pe servere din străinătate.

Instituţia a mai solicitat poliţiei să ancheteze agenţia pentru escro­cherie. Cu toate acestea, firma îşi continuă activitatea.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand