22 iunie 2024
Chisinau
Social

Susțineți Campania „Găleata Albastră”, desfășurată de Fundația Dorcas Moldova

Loading
Social Susțineți Campania „Găleata Albastră”, desfășurată de Fundația Dorcas Moldova
Susțineți Campania „Găleata Albastră”, desfășurată de Fundația Dorcas Moldova
dorcas.md

În contextul Săptămânii Naționale a Bunătății, lansată de Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei, cu susținerea financiară a Suediei, marcată în perioada 8-13 no­iembrie, Fundația Dorcas Mol­dova anunță lansarea Campa­niei sociale „Găleata Albastră”, care are drept scop strângerea de alimente pentru persoanele care trăiesc în familiile social-vulnerabile.

Potrivit datelor furnizate de BNS, în R. Moldova, la începutul anului 2021, rata sărăciei absolute a consti­tuit 25,2%, ceea ce înseamnă că unul dintre patru oameni trăiește în sărăcie extremă.

Acesta este scopul pentru care am inițiat această campanie – să ajungem în casele celor care trăiesc în condiții dificile sau se află în situație de risc.

 

Despre Campania „Găleata Albastră”

Este al treilea an consecutiv în care organizăm Campania „Găleata Al­bastră”. În edițiile precedente, peste 3500 de găleți pline cu alimente și-au găsit familiile. Prin implicarea partenerilor noștri, gălețile au ajuns în mun. Bălți, în raioanele Sângerei, Florești, Rezina, Ialoveni, Cimișlia, Hîncești, Comrat, Telenești, Orhei și Basarabeasca.

O găleată albastră conține: 1 litru de ulei, 1 kg de zahăr, 1 kg de făină, 1 kg de orez, ½ kg paste, o conservăde carne, una de pate, un pachet bis-cuiți, condimente, dulciuri și altele.

Aceasta este o oportunitate de a vă implica într-o acţiune prin care circa 1500 de familii și vârstnici vor primi o găleată plină cu alimente în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

Cum vă puteți implica?

Noi furnizăm gălețile, iar dvs. aveți posibilitatea să contribuiți cu produ­sele alimentare, pe care să le trimiteți la Fundația Dorcas.

O altă posibilitate de implicare este donarea online pe platforma de crowdfunding sprijina.md – Găleata Albastră.

De asemenea, ne vom bucura de ajutorul oricărui voluntar, pentru a pregăti și distribui împreună gălețile pline cu alimente.

Vă invităm să fiți aproape de noi în această campanie și să contribuiți cu o donație, umplând o găleată fizic sau online. Bu­nătatea începe de la fiecare dintre noi!

Campania de colectare a donațiilor va dura până la data de 15 decembrie, iar gălețile cu produse alimen­tare vor fi distribuite în pe­rioada 1 decembrie 2021 – 31 ianuarie 2022.

Pentru detalii, ne puteți contacta la numărul de tele­fon +373 60 766 701 sau să ne scrieți la adresa de e-mail office@moldova.dorcas.org.

 

Despre FundațiaDorcas Moldova

Dorcas Moldova este o organizație nonguvernamentală, afiliată Organi-zației internaționale Dorcas, cu sediul în Olanda, care activează în R. Mol­dova începând cu anul 2003, având prezență în 70 de localități din 15 ra­ioane ale țării.

Proiectele, implementate împreu­nă cu partenerii locali, au scopul de a susține persoanele vulnerabile și comunitatea din care fac parte să se dezvolte prin crearea unor rețele de siguranță și susținere reciprocă.

Promovăm valoarea și demnitatea omului. Credem că fiecare persoa­nă este unică și are abilități care pot fi puse în valoare. Luptăm pentru o schimbare durabilă în viețile celor aflați în sărăcie sau dificultăți.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand