22 mai 2024
Chisinau
Social

Susținerea și înțelegerea noastră îi va ajuta să ajungă oameni mari

Loading
Social Susținerea și înțelegerea noastră îi va ajuta să ajungă oameni mari
Susținerea și înțelegerea noastră îi va ajuta să ajungă oameni mari
Vocea poporului

Eduard este orfan de mai mulţi ani, după ce mama sa a fost găsită arsă la o stână din satul de baştină. Victor însă are părinţi, dar aceştia îi ofereau prea multă libertate, astfel că minorul abandonase şcoala, chiar dacă băiatul are capacităţi de a învăţa foarte bine. Sunt copii care au ajuns la Centrul de plasament tem­porar „Brânduşa” din oraşul Hânceşti, iar aici viaţa lor s-a schimbat. Eduard a început să practice boxul și a ajuns unul dintre cei mai buni pugiliști dintre elevii din raionul Hân­ceşti. Victor nu mai chiuleşte de la ore, ia note de 8, 9 şi 10, astfel încât se numără printre cei mai buni elevi din clasă.

Însoţiţi de Vasile Patraşcu, consilierul preşedintelui CNSM, de directoarea centrului, Larisa Dragomir, de psihologul şi de pedagogul care activează în in­stituţie, la inițiativa președintelui CNSM, Oleg Budza, cei 22 de copii care sunt educați la „Brân­duşa” au fost recent la Cinema­tograful „Patria – Emil Loteanu” din centrul capitalei. Ei au vizio­nat aici filmul de desene animate în format 2D „Peter iepuraşul”, o adaptare pentru marele ecran a clasicei poveşti semnată de Bea­trix Potter, despre un iepuraş re­bel, care încearcă să se strecoa­re în grădina de legume a unui fermier.

 

Ei trec printr-o şcoală grea a vieţii, de aceea au nevoie nu doar de hrană, dar şi de căldură sufletească

 

Ajunşi în faţa bustului lui Emil Loteanu, instalat la intrarea în ci­nematograf, copiii au aflat de la Vasile Patraşcu mai multe detalii despre viaţa şi activitatea marelui cineast: „Emil Loteanu a fost un celebru regizor, scenarist, poet. Este autorul a peste 20 de filme, iar cele mai cunoscute sunt „Lă­utarii”, „Poienile roşii”, „Şatra”, „Gingaşa şi tandra mea fiară”, „Anna Pavlova”, „Luceafărul”, „Aş­teptaţi-ne în zori”.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand