21 mai 2024
Chisinau
Varia

Solidarizare pentru majorarea lefurilor pedagogilor

Loading
Varia Solidarizare pentru majorarea lefurilor pedagogilor
Solidarizare pentru majorarea lefurilor pedagogilor
ixbt.com

O campanie cu genericul „Profesorii merită”, prin care se doreşte obţinerea pentru angaja­ţii din învăţământ a unor creşteri salariale mai consistente decât cele anunţate de Guvern pentru această toamnă, a fost iniţiată de cu­rând de către grupul „Pedagogi solidari”, creat pe Facebook.

Principalele revendicări sunt majorarea cu 50 la sută a salariilor pentru cadrele didactice şi dublarea lefurilor pentru personalul non-didactic.

„Salariile trebuie să fie majorate până nu e prea târziu. Primele consecințe ale politicii salariale le ve­dem deja: grădinițe care se închid pentru că nu sunt bucătari, școli care se confruntă cu deficite mari de cadre didactice”, se menţionează într-o postare a grupului sus-menţionat.

Nadejda Lavric, vicepreşedintă a FSEŞ, a remarcat că revendicările profesorilor solidari au fost preluate de la sindicatul de ramură, care poartă chiar şi în prezent negocieri cu Guvernul pentru soluţionarea lor. În caz că eforturile sindicaliştilor, complemen­tate de cele ale profesorilor solidari, vor contribui la obţinerea de către angajaţii din învăţământ a unor salarii decente, toată lumea va avea doar de câşti­gat, a concluzionat Nadejda Lavric.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand