18 mai 2024
Chisinau
Social

Şofer accidentat mortal la fabrica de păsări din Hârbovăţ

Loading
Social Şofer accidentat mortal la fabrica de păsări din Hârbovăţ
Şofer accidentat mortal la fabrica de păsări din Hârbovăţ
autospeciala

Foto: ebursaauto.ro

Un angajat al fabricii de păsări din satul Hârbovăţ, Anenii Noi, a fost accidentat mortal, săptămîna trecută, în timpul exercitării unor activităţi de muncă. Şeful Inspecţiei teritoriale a Muncii Căuşeni, Haralambie Siloci, a precizat pentru „Vocea poporului” că bărbatul de 63 de ani era locuitor al satului Hârbovăţ şi lucra pe un autovehicul care transporta hrană pentru păsări.

 

În ziua accidentului, angajatul respectiv urma să descarce hrana granulată ce fusese transportată într-o cisternă, ataşată la autovehiculul ce staţiona în curtea fabricii. Bărbatul a depistat unele scurgeri de aer la capacul amplasat pe partea superioară a butoiului şi a încercat să întreprindă măsuri de înlăturare a defecţiunii. El a urcat pe cisternă, iar peste puţin timp, din spusele martorilor oculari, a fost aruncat în aer. Angajatul a căzut de la o înălţime de circa 4,5 metri şi s-a lovit cu capul de asfalt, decedând pe loc.

„În prezent, este desfăşurată expertiza tehnică, sunt acumulate materialele pentru a se preciza circumstanţele în care s-a produs accidentul. În baza acestor date, vom determina ce reguli de securitate au fost încălcate şi ce mă-suri trebuie întreprinse pentru ca astfel de nenorociri să nu se mai repete”, a precizat Haralambie Siloci. Salariatul avea o experienţă de muncă în domeniu de circa 30 de ani şi cunoştea foarte bine utilajul. Deşi presiunea aerului din cisternă nu era una foarte mare, raportată la suprafaţa capacului, intensitatea loviturii suportate de salariat ar fi echivalentă cu cea a unui obiect cu greutatea de aproximativ 800 de kilograme, a mai specificat Haralambie Siloci.

La solicitarea unui reporter al ziarului, reprezentanţi ai Inspectoratului Muncii al Sindicatelor au precizat că la fabrica de păsări din satul Hârbovăţ, Anenii Noi, nu există organizaţie sindicală. În consecinţă, experţii sindicali nu se pot implica în procesul de cercetare a cauzelor accidentului de muncă şi nici nu pot efectua controale privind respectarea cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand