25 iunie 2024
Chisinau
Social

Sindicatele „Frontiera” și „Salvatorul”: retrospectiva activităților

Loading
Social Sindicatele „Frontiera” și „Salvatorul”: retrospectiva activităților
Sindicatele „Frontiera” și „Salvatorul”: retrospectiva activităților
sindlexmd.com

Tradițional, la început de an, organizațiile membre din cadrul Federației Sindicatelor din Moldova „SINDLEX” fac bilanțul activităților desfășurate și examinează rezulta­tele obținute.

La data de 21 ianuarie curent, Asociația sindicală „Frontiera” și Asociația sindicală „Salvatorul”, organizații membre ale Federației „SINDLEX”, au desfășurat ședințe plenare ale Consiliilor asociațiilor sindicale, la care au participat președinții uniunilor sindicale și ai organizațiilor primare.

Conform ordinii de zi, membrii Consiliului au examinat informația președinților Asociațiilor sindicale cu privire la activitatea prezidiilor Consiliilor sindicale în anul 2021 și informația Comisiilor de cenzori cu privire la executarea bugetu­lui sindical în anul de gestiune. A fost examinat și aprobat bugetul sindical pentru anul 2022, precum și componența prezidiului Con­siliului sindicatului, relevă site-ul sindicate.md.

De asemenea, în ajunul Con­gresului Federației Sindicatelor din Moldova „SINDLEX”, care va avea loc în luna aprilie 2022, Asociațiile sindicale au ales delegați la Conferință și membri ai Consiliului General al Federației Sindicatelor din Moldova „SINDLEX”. Totodată, organizațiile membre nominalizate l-au înaintat pe Mihail Lașcu drept candidat la funcția de președinte al Federației „SINDLEX”.

Membrii Consiliului au con­statat că în perioada analizată, când societatea se confruntă cu situația epidemiologică în sănă­tatea publică, mișcarea sindicală a devenit o structură eficientă în promovarea drepturilor sociale ale funcționarilor publici cu statut special.

Conducerea sindicatelor din Federația „SINDLEX” au mulțumit membrilor Consiliilor, conducă­torilor organizațiilor sindicale pentru efortul depus în apărarea drepturilor social-economice ale funcționarilor publici cu statut special și în consolidarea mișcării sindicale.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand