25 iunie 2024
Chisinau
Social

Sindicatele din R. Moldova, asistate de organizația SOCIEUX

Loading
Social Sindicatele din R. Moldova, asistate de organizația SOCIEUX
Sindicatele din R. Moldova, asistate de organizația SOCIEUX
socieux.eu

Reprezentanți ai Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) au partici­pat recent la o ședință în for­mat online cu Marzena Breza, expertă la Centrul SOCIEUX+. Este vorba de Polina Fisti­canu, șefa Departamentului protecție social-economică al CNSM, Sergiu Iurcu, șef ad­junct al aceluiași departament, precum și Tatiana Marian, șefa Departamentului mass-media și relații internaționale.

Domeniul de cooperare te­matică în cadrul SOCIEUX+ ține de împărtășirea experienței UE cu privire la diferite aspecte ale protecției sociale, muncii și ocu­pării forței de muncă, adaptate nevoilor locale.

„Experta ne-a împărtășit din experiența privind asigurarea unei protecții sociale adecvate, com-baterea economiei informale, dar și facilitatea obținerii de consulta-ții cu specialiști în domeniu din diferite țări. Suntem deschiși spre astfel de colaborări, pentru că sunt țări care s-au confruntat cu probleme similare de la noi și, astfel, am putea prelua experiența lor”, a spus Polina Fisticanu.

De menționat că SOCIEUX+ nu oferă suport financiar sau lo­gistic pentru evenimentele or­ganizate de terțe persoane sau organizații partenere. Scopul general al Centrului este de a extinde și îmbunătăți accesul la oportunitățile de angajare și la sistemele de protecție socială in­cluzive în țările partenere. Aces­ta sprijină eforturile guvernelor partenere de a promova sisteme de protecție socială și de ocupa­re a forței de muncă incluzive și durabile. SOCIEUX+ completează, de asemenea, măsurile luate în cadrul altor inițiative ale Uniu­nii Europene. Centrul SOCIEUX+a fost înființat de UE și e cofinan-țat de Franța, Spania și Belgia și resurse gestionate de Direcția Generală pentru Dezvoltare și Cooperare a Comisiei Europene (EuropeAid).

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand