14 iunie 2024
Chisinau
Oficial

Sindicatele din lume au lansat o campanie de solidaritate cu poporul ucrainean

Loading
Oficial Sindicatele din lume au lansat o campanie de solidaritate cu poporul ucrainean
Sindicatele din lume au lansat o campanie de solidaritate cu poporul ucrainean
zf.ro

Luni, 14 martie, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldo­va (CNSM) a lansat o campanie de sensibilizare și solidaritate pentru a spune „STOP RĂZBOIULUI” și atransmite mesaje de susținere refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul Republicii Moldova.

Campania s-a desfășurat în pe­rioada 14-15 martie și a făcut parte din șirul de acțiuni ale mișcării sindi­cale din Republica Moldova, profund îngrijorată în legătură cu situația din Ucraina, care se află în stare de război.

„CNSM pledează pentru pace și pentru găsirea unei soluții diploma­tice la conflictul care a angrenat cele două țări. Noi pledăm pentru pace între popoare, între cetățenii euro­peni, de orice naționalitate ar fi ei. Conflictul armat nu poate duce la nimic bun în Europa, care este casa noastră, a tuturor celor care doresc libertate, democrație și prosperitate. Suntem alături de poporul ucrai­nean, de confrații noștri sindicaliști din Ucraina, pe care îi susținem mo­ral”, se arată în Declarația CNSM pri­vind situația din Ucraina.

În cadrul campaniei, pe resursele media ale sindicatelor (pagina web a CNSM, rețele sociale Facebook, Twitter, Telegram), precum și pe site-ul vocea.md și în ziarul „Vocea popo­rului” au fost promovate mai multe mesaje și publicații având următoa­rele mesaje-cheie: „Solidaritate cu Ucraina”, „Rusia, pleacă din Ucraina”, „Opriți războiul – sindicatele pentru pace!”, „Refugiații sunt bineveniți”.

Având în vedere situația din Ucraina, la data de 15 martie curent, Confederația Internațională a Sindi­catelor (ITUC) și Confederația Euro­peană a Sindicatelor (ETUC) au or­ganizat acțiunea globală „Solidari cu Ucraina”, la Bruxelles, Belgia. CNSM a susținut acțiunea globală organiza­tă de ITUC și ETUC.

În contextul războiului din Ucrai­na, ITUC face apel pentru: liderii mondiali să ia măsuri urgente și defi­nitive pentru a iniția dialogul și a găsi o soluție pașnică la această criză, în conformitate cu Carta ONU; sancțiuni care se concentrează în special pe oligarhi și anturajul președintelui Putin; guvernele să ofere un adăpost sigur pentru toți refugiații care fug de conflict – ucraineni, muncitori străini și studenți; protecția civililor și accesul umanitar în siguranță.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand